Biotúra Makromódra

A blog az endometriózisról szól, saját tapasztalatok alapján íródik, érzésekről, kihívásokról, kudarcokról és győzelmekről! Hogy együtt, könnyebb legyen!

Friss topikok

  • bioCsili: Szia, bocsi már régen nem voltam fent. :-( 6 hónapot voltam kint, tanultam és dolgoztam is. A holl... (2013.09.09. 18:18) Mozgalmas péntek - az élet nem áll meg..sőt
  • szél-víz: Michio egyébként 1926-ban született, azaz jelenleg 86 éves. Köszönet az előadásért, jó látni, hall... (2013.01.07. 03:57) Michio Kushi 2012-es előadása
  • bioCsili: Ő is ember, mi sem bizonyítja jobban, minthogy saját maga is keresztül ment komoly megpróbáltatáso... (2012.12.17. 19:59) Már számolom a napokat..
  • bioCsili: Köszönöm! Remélem egyre szélesebb körben ismertté válik a makrobiotika és egyre nő majd azok száma... (2012.12.17. 19:57) Változások - 2009-2012
  • scrts: Az endometriosis pszichoszomatikus hátterének jelentős szakirodalma van, ennek elég jó összefoglal... (2012.10.15. 14:49) Az endo lelki okai

Linkblog

BioCsili főzések - Tészták, saláták beszámoló

2011.08.24. 16:07 bioCsili

Tegnap este ketten Dorisszal olyan ügyesek voltunk, hogy elkészítettünk kétféle tésztás ételt, kétféle salátát és még egy gyümölcstortát is, nagyjából 1 óra alatt.

Ha valaki azt mondja, hogy túl sokáig tart megfőzni a makrós kajákat, annak szerintem csak gyakorolnia kell és a rutin majd segít meggyorsítani a folyamatokat és úgy összehangolni, hogy amíg fő a tészta, felvágjuk a zöliket, azzal kezdünk, amit a leghamarabb fel kell tenni pirítani, (pl a hagyma, fokhagyma) amíg az pirul a zöldségeket összevágjuk, és már mehet is a többi közé. Mire azok elkészülnek a tészta megfő, máris tehetjük rá, hogy összepiruljon. Ízesítjük és kész. :-)

Nézzük a képeket....

Wokban sült zöldséges tészta

Vadasos tészta tofuval - Hugi féle recept :-)

 

Fejes saláta petrezselyemdresszinggel 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Párolt lilakáposzta rizssziruppal, köménnyel

Ezek mind együtt egy tányéron :-)

Vegyesgyümölcstorta

 Pici fahéjjal és rizssziruppal díszítve tálaltuk

Aki kóstolta, nyugodtan írhat pár szót, milyen volt... :-)

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://makrobio.blog.hu/api/trackback/id/tr363177324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Doridia 2011.08.25. 08:12:06

A vadasos tészta tofuval valami isteni!!! :))))

bioCsili 2011.08.25. 14:45:04

@Doridia: A sushid is nagyon finom volt tegnap! :-) Jövő hétre mivel készülsz?

Doridia 2011.08.25. 17:42:20

@bioCsili: Köszönöm! :-) Arra gondoltam, hogy jövő hétre csinálok köles fasírtot meg mandulás szeletet sütinek. Ha lesz még koviubi azt is viszek a fasírthoz. :-)

bioCsili 2011.08.26. 09:32:50

@Doridia: Hú ezek is nagyon finik!!! :-)
süti beállítások módosítása