Pénteken annyi meggyet kaptunk a szülőktől, hogy kétféle édességet is készítettem, hogy fogyjon. Ezért nem szeretem igazság szerint a nyarat, mert annyira dúskálunk a gyümölcsökben, hogy nehéz ellenállni neki és makrós vagyis gyógyító makrós lévén a gyümölcs nem a mindennapi eledelünk...sajnos. :-)
Íme a képek és a recept:
Meggyes muffin (nem a gyógyítós verzió)
330 g teljesőrlésű tönkölyliszt
csipet só
12 g sütőpor
1 rizstejszín/soyatejszín
100 g rizsszirup
50 ml hidegensajtolt napraforgóolaj
pici mazsola, magozott meggy
Először a száraz majd a nedves alapanyagokat elkeverjük és a nedveset a szárazhoz öntjük, bele a mazsolát és a meggyet, majd 180 fokon 25 percen át készre sütjük előmelegített sütőben.
Meggyes - barackos kukoricaprósza
500 g kukoricadara
csipet só
reszelt citromhéj
500 ml rizstej
250 ml víz
kevés rizsszirup (ha kell)
vaníliapor
mazsola, magozott meggy
A kukoricadarát felteszük főni a mazsolával, rizssziruppal , majd mikor 20-perc elteltével készre főtt, hozzákeverjük a vaníliaport, és a citromhéjat, majd a magozott meggyet. Pár percig hagyjuk fedővel majd tepsibe öntjük és 20 perc alatt készre sütjük. Nem muszály tepsibe tenni, úgy meg kell várni míg jól kihül és összeáll, hogy vágható legyen. Fincsi nyári desszert :-)