Biotúra Makromódra

A blog az endometriózisról szól, saját tapasztalatok alapján íródik, érzésekről, kihívásokról, kudarcokról és győzelmekről! Hogy együtt, könnyebb legyen!

Friss topikok

  • bioCsili: Szia, bocsi már régen nem voltam fent. :-( 6 hónapot voltam kint, tanultam és dolgoztam is. A holl... (2013.09.09. 18:18) Mozgalmas péntek - az élet nem áll meg..sőt
  • szél-víz: Michio egyébként 1926-ban született, azaz jelenleg 86 éves. Köszönet az előadásért, jó látni, hall... (2013.01.07. 03:57) Michio Kushi 2012-es előadása
  • bioCsili: Ő is ember, mi sem bizonyítja jobban, minthogy saját maga is keresztül ment komoly megpróbáltatáso... (2012.12.17. 19:59) Már számolom a napokat..
  • bioCsili: Köszönöm! Remélem egyre szélesebb körben ismertté válik a makrobiotika és egyre nő majd azok száma... (2012.12.17. 19:57) Változások - 2009-2012
  • scrts: Az endometriosis pszichoszomatikus hátterének jelentős szakirodalma van, ennek elég jó összefoglal... (2012.10.15. 14:49) Az endo lelki okai

Linkblog

Gesztenyés édesrizs áfonyával

2012.07.20. 19:52 bioCsili

Hozzávalók (4 főre)

1/2 cs rizs
1/2 cs édesrizs
10 szem szárított gesztenye
csipet só
reszelt citromhéj
4 szem aszalt sárgabarack
10 szem aszalt vörösáfonya
1 ek mandulakrém

Gesztenyekrém

1 csomag fagyasztott cukromentes gesztenyemassza
1/2 cs rizstej
1 szórás fahéj
2 ek rizsszirup
kuzu
csipet só
víz

Friss áfonya.

A rizst az édesrizzsel a szárított gesztenyével, az aszalványokkal és csipet sóval kuktában puhára főzzük 2.5-szeres vízzel 40 perc alatt. A gesztenyemasszát feltesszük főni rizstejben csipet sóval, fahéjal, hozzáadjuk a rizsszirupot majd mikor felolvadt, a kuzut feloldjuk egy evőkanálnyi hideg vízben, majd besűrítjük vele a gesztenyekrémet. A rizshez forrón hozzákeverjük a friss áfonyát és a mandulakrémet, belereszeljük a citrom héját majd egy tálkába helyezzük, rá a forró gesztenyekrémet a tetejét megszórhatjuk még fahéjal és szárított almaszirommal díszítjük.

Szép hétvégét!

A bejegyzés trackback címe:

https://makrobio.blog.hu/api/trackback/id/tr14668644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása