Biotúra Makromódra

A blog az endometriózisról szól, saját tapasztalatok alapján íródik, érzésekről, kihívásokról, kudarcokról és győzelmekről! Hogy együtt, könnyebb legyen!

Friss topikok

  • bioCsili: Szia, bocsi már régen nem voltam fent. :-( 6 hónapot voltam kint, tanultam és dolgoztam is. A holl... (2013.09.09. 18:18) Mozgalmas péntek - az élet nem áll meg..sőt
  • szél-víz: Michio egyébként 1926-ban született, azaz jelenleg 86 éves. Köszönet az előadásért, jó látni, hall... (2013.01.07. 03:57) Michio Kushi 2012-es előadása
  • bioCsili: Ő is ember, mi sem bizonyítja jobban, minthogy saját maga is keresztül ment komoly megpróbáltatáso... (2012.12.17. 19:59) Már számolom a napokat..
  • bioCsili: Köszönöm! Remélem egyre szélesebb körben ismertté válik a makrobiotika és egyre nő majd azok száma... (2012.12.17. 19:57) Változások - 2009-2012
  • scrts: Az endometriosis pszichoszomatikus hátterének jelentős szakirodalma van, ennek elég jó összefoglal... (2012.10.15. 14:49) Az endo lelki okai

Linkblog

Az év legnagyobb bio vásárára - Nürnberg

2013.02.17. 21:17 bioCsili

Február 12-én kedden indultunk el Graz mellől a németországi Nürnbergbe Gabival, hogy a Biofach elnevezésű óriás bio vásáron körbenézzünk, találkozzunk a cégek képviselőivel akikkel már kapcsolatban állunk és új termékeket fedezzünk fel.

2013-02-15 13.44.36.jpg

Az út zökkenőmentes volt, 5 óra alatt meg is érkeztünk. A város óváros részében laktunk egy hostelban, így a lehető leghangulatosabb helyeken töltöttük az estéket. Első este még arra is volt időn és erőnk, hogy körbenézzünk a még nyitva lévő boltokban és bár elterveztük hogy majd másnap visszamegyünk, ez természetesen nem valósult meg. Nem tudtuk, hogy mire számítsunk, mennyire fogunk elfáradni a vásáron és mennyi kiállítóhoz lesz szerencsénk, de mondhatom, hogy minden várakozásunkat elülmúlta az élmény, ami a csarnokokban fogadott bennünket. 

A német precizitás és szervezettség most is bizonyított, minden flottul ment, az egyszerre érkező tömeget azonnal eloszlatták és a 8-10 pénztári sorban gördülékenyen halad mindenki türelmesen befelé. Mi már itthonról megvettük a jegyeket a neten, így hamar besétáltunk az e-ticket felirat alatt. (tapasztalatom szerint ott sosincs senki) :-)

Letettük a kabátokat, majd először az új termékeket néztük meg kb 1 óra alatt az előcsarnokban, ahok ki is írtuk szépen egy füzetbe merre találjuk majd őket a vásáron. Legalább 20 terméket találtunk ami abszolut makrós, mégis kb csak a felét tudtuk megnézni később. Az első nap 2 csarnokot jártunk be, tele élménnyel mentünk a szállásra, ahol a japánok már főzték a másnapi kóstolóhoz az ételeket. Volt egy standjuk ahol csak szójából készült termékeket árultak..tésztát (spagetti jelleg), egy szejtánhoz hasonló szója készítményt, amit rántani, sütni-főzni is lehet, és chipset. Mi viszont inkább egy ázsiai étteremben vacsoráztunk zöldséglevest és zöldséges rákocskás tésztát. Mindent úgy megcsináltak, ahogyan kértük.. kicsit sós volt ugyan, de ettől eltekintve finom volt..és a kedvesség, hogy odafigyeltek ránk, nagyon jól esett. 

2013-02-15 13.42.03.jpg

Másnap (tanulva abból hogy az első nap csak úgy elrepült) már fél 10-kor megérkeztünk a vásárba. Kóstoltunk rizstejből fagyit, sorbe-t, raw food-superfood ételeket, kencéket, lekvárokat, 100%-os gyümölcsleveket és megannyi vegán finomságot, így alig jutottunk egyik standról a másikig, mert mindenhol beszélgettünk is a gyártókkal, forgalmazókkal, hogyan hozhatnánk el a termékeket Magyarországra. 

Csütörtök este 6-9 között minden standon bulit tartottak. Mi a japánokhoz mentünk, ahol ízletes saké-t, és sushit kóstolhattunk. Találkoztunk tradicionális farmerekkel akik misot és szójaszószt készítenek, melyet vagyis melynek egy részét be is mutatták a standon. Találkoztunk Adelbert Nelissen-el is, az amszerdami Kushi Intézet vezetőjével. Csak pár szót beszélgettünk, de másnap délelőtt folytattunk az eszmecserét, ahol leginkább ő beszélt, mert imád beszélni, így alig tudtunk szóhoz jutni...:-) de a lényeg, hogy a Nyári konferenciás szóróanyag holnaptól a boltban lesz (NiceRice) a honlapjukon megtalálható az összes információ (www.macrobiotics.nl) és az ideal foodpattern, az ideális étkezési minta májusban magyarul is elérhetővé válik!!! Végre!!! 

2013-02-14 19.52.29.jpg

Pénteken még indulás előtt eljutottunk a szépségápolási csarnokba is, de csak úgy átszaladtunk rajta, pedig ott is el lehetett volna tölteni egy napot a kencék, krémek, tusfürdők, sminkek, illóolajok nézegetésében, kipróbálgatásában. Sajnos, erre több időnk nem volt. 

Találkoztunk viszont a Lima makrobiotikus márka képviselőivel, és a Ruschin standot is megnéztük akik a német disztribútorok. 

A konklúzió az, hogy nem véletlen, hogy 4 napos a kiállítás, annyi idő tényleg kell ahhoz, hogy mindent lássunk és kipróbáljunk, mindenkivel beszélgessünk akivel szeretnénk és ne maradjon ki semmi mint például most - idő hiányában. 

Jönnünk kellett haza, mert szombaton a Borjour Magnum rendezvényén is ott voltunk egy már mint kiállító és meglepően nagy érdeklődésre tettünk szert...erről viszont egy másik beszámolóban írok többet. 

A bejegyzés trackback címe:

https://makrobio.blog.hu/api/trackback/id/tr65085866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása