Biotúra Makromódra

A blog az endometriózisról szól, saját tapasztalatok alapján íródik, érzésekről, kihívásokról, kudarcokról és győzelmekről! Hogy együtt, könnyebb legyen!

Friss topikok

  • bioCsili: Szia, bocsi már régen nem voltam fent. :-( 6 hónapot voltam kint, tanultam és dolgoztam is. A holl... (2013.09.09. 18:18) Mozgalmas péntek - az élet nem áll meg..sőt
  • szél-víz: Michio egyébként 1926-ban született, azaz jelenleg 86 éves. Köszönet az előadásért, jó látni, hall... (2013.01.07. 03:57) Michio Kushi 2012-es előadása
  • bioCsili: Ő is ember, mi sem bizonyítja jobban, minthogy saját maga is keresztül ment komoly megpróbáltatáso... (2012.12.17. 19:59) Már számolom a napokat..
  • bioCsili: Köszönöm! Remélem egyre szélesebb körben ismertté válik a makrobiotika és egyre nő majd azok száma... (2012.12.17. 19:57) Változások - 2009-2012
  • scrts: Az endometriosis pszichoszomatikus hátterének jelentős szakirodalma van, ennek elég jó összefoglal... (2012.10.15. 14:49) Az endo lelki okai

Linkblog

Ételek

2011.06.21. 12:31 bioCsili

A múlt heti tábor ihlette meg a mai reggelit. A tisztítótábor alatt nagyon sok kásás ételt ettünk, így a mai reggeli köles-karfiol püré (kása) volt, hijiki salátával. Pici sót és umepasztát tettem a kásába, így kellően sós lett. Az ízesítésen még lehet dolgozni a turmixolás közben is. Az állaga inkább pürést, nem volt túlságosan folyós. A köles miatt szép sárga. A tetejére tettem a hijikit - ami fekete -, répával (narancs), lótusszal (fehéres) és rukkolával (zöld). Gyönyörű színek keletkeztek a tányéron. A párom első kanál után így szólt: "mmmm de finom, mi ez?"

Ma neki is csomagoltam ebédet. Néha szoktam, attól függ hogy találom el az adagot. Persze attól is függ, hogy mit készítek, mert ő azért nem eszik meg mindent. A tavaszi rizssaláta az egyik kedvence, így tudtam, hogy ezzel nem lőhetek mellé. Kiicsi préselt salátával, és marinált gyömbéres tempeh-vel... mmmm de finom volt!

Ebben a melegben hosszúszemű rizst főztem, a tavaszi rizssaláta pedig blansolt zöldségekkel készül (1-2 percig forrásban lévő vízbe tesszük a zöliket, ez a blansolás) a tempeh szójaszószban és vízben párolódott, pici gyömbérlét is csurgattam bele, ettől ott van a forrósító hatás is az ételben, de csak épp annyi, amennyi kell. A rizssalátára szósznak ume-kuzut készítettem (umepaszta, víz, kuzu, felfőzni amíg besűrűsödik és kész) ezzel kevertem össze a salátát. Tettem bele, répát, retket, zöldborsót, póréhagymát és petrezselymet.

Annyira élvezem a nyarat! Van mindenféle zöldség, a variációk tárháza határtalan. Csak nézzük meg mi van otthon a hűtőben (én ott tartom a zöliket, mert nincs kamrám és így a melegben nem fonnyadnak meg) és abból gazdálkodni, alkotni, kreatívkodni. Ez is a makrobiotika. :-)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://makrobio.blog.hu/api/trackback/id/tr883002793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

saladrienn 2011.06.21. 14:05:10

Ma én is ezt főztem :))) Reggel Bakács Viki könyvét olvasgattam és kedvet kaptam :)