Biotúra Makromódra

A blog az endometriózisról szól, saját tapasztalatok alapján íródik, érzésekről, kihívásokról, kudarcokról és győzelmekről! Hogy együtt, könnyebb legyen!

Friss topikok

  • bioCsili: Szia, bocsi már régen nem voltam fent. :-( 6 hónapot voltam kint, tanultam és dolgoztam is. A holl... (2013.09.09. 18:18) Mozgalmas péntek - az élet nem áll meg..sőt
  • szél-víz: Michio egyébként 1926-ban született, azaz jelenleg 86 éves. Köszönet az előadásért, jó látni, hall... (2013.01.07. 03:57) Michio Kushi 2012-es előadása
  • bioCsili: Ő is ember, mi sem bizonyítja jobban, minthogy saját maga is keresztül ment komoly megpróbáltatáso... (2012.12.17. 19:59) Már számolom a napokat..
  • bioCsili: Köszönöm! Remélem egyre szélesebb körben ismertté válik a makrobiotika és egyre nő majd azok száma... (2012.12.17. 19:57) Változások - 2009-2012
  • scrts: Az endometriosis pszichoszomatikus hátterének jelentős szakirodalma van, ennek elég jó összefoglal... (2012.10.15. 14:49) Az endo lelki okai

Linkblog

Köleses málnatorta

2011.06.29. 09:51 bioCsili

Hozzávalók 4-6 fő részére:

1 csésze köles

1 l 100%-os bio almalé (Alnatura DM-es nagyon finom)

1 tálca málna (1/2 kg)

agar agar (zselésítő)

A kölest nem kell beáztatni, lemosom szitában és felteszem főni 3-4 pohár almalével. Kb 25 perc alatt megfő. Kicsi almalébe keverek 2 kiskanál agar-agart, majd a lemosott málnát beleteszem és együtt felteszem főni egy 10 percre. Miután a köles elkészült öszeturmixolom. Ha nagyon sűrű még, önthetek hozzá almalevet. A köles nagyon összeáll, ha kihűl, úgyhogy óvatosan kell vele bánni. Hőálló tálba öntöm, majd rá a málnát, levével együtt, és ahogy hűl úgy fog fokozatosan megkeményedni a teteje. Amint lehet, a hűtőbe tesszük és így tartjuk tálalásig.

A tanfolyamon volt vaníliapuding hozzá. Ez fontos, mert az adja az édes ízt hozzá. Ha nem csináltok pudingot a tetejére, akkor mindenképp tegyetek 2-3 evőkanál rizsszirupot a kölesbe és a málnaszószba is, ugyanennyit.

Málna helyett, használhattok ribizkét, almát, körtét, bármilyen szezonális gyümölcsöt.

A köles nagyon jó alap az édességeknek liszt helyett.

Jó étvágyat hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://makrobio.blog.hu/api/trackback/id/tr223023840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vektor7 2011.07.07. 15:09:35

Én kipróbáltam és nagyon jó lett!!!!!

bioCsili 2011.07.07. 16:34:45

@vektor7: De ügyes vagy! Képet csináltál róla? Jó lenne látni! Vaníliaszószos volt, vagy sima?