Biotúra Makromódra

A blog az endometriózisról szól, saját tapasztalatok alapján íródik, érzésekről, kihívásokról, kudarcokról és győzelmekről! Hogy együtt, könnyebb legyen!

Friss topikok

  • bioCsili: Szia, bocsi már régen nem voltam fent. :-( 6 hónapot voltam kint, tanultam és dolgoztam is. A holl... (2013.09.09. 18:18) Mozgalmas péntek - az élet nem áll meg..sőt
  • szél-víz: Michio egyébként 1926-ban született, azaz jelenleg 86 éves. Köszönet az előadásért, jó látni, hall... (2013.01.07. 03:57) Michio Kushi 2012-es előadása
  • bioCsili: Ő is ember, mi sem bizonyítja jobban, minthogy saját maga is keresztül ment komoly megpróbáltatáso... (2012.12.17. 19:59) Már számolom a napokat..
  • bioCsili: Köszönöm! Remélem egyre szélesebb körben ismertté válik a makrobiotika és egyre nő majd azok száma... (2012.12.17. 19:57) Változások - 2009-2012
  • scrts: Az endometriosis pszichoszomatikus hátterének jelentős szakirodalma van, ennek elég jó összefoglal... (2012.10.15. 14:49) Az endo lelki okai

Linkblog

BioCsili főzések - Endometriózis beszámoló

2011.07.07. 23:37 bioCsili

A mai főzésre 5 lányzó jött el, volt aki most találkozott először a makrobiotikával, volt aki már egy éve makrózik, kitartóan, büszkén!

A főzi elejét jól elbeszélgettük így az ételeket negyed 9-kor kezdtük el készíteni. A babos rizst már feltettük főni kuktában az elején, így az kész lett mire elkezdtük a többit. Sajna kifogyott az egyik gáz, de mivel nem voltak bonyolultak és egyik étel tudott készülni a másik után, így jól tudtuk használni a két gázrózsát, nem hiányzott a másik kettő túlságosan. 

Nagyon sokat beszélgettünk, jó volt hallani mások tapasztalatait és abból tanulni, okulni, egyszerűen csak látni, hogy mindenki próbál meggyógyulni ebből az állapotból és ki-ki maga módján megteszi a tőle telhetőt! Nagyon becsülendő, hogy azok akik eljöttek már tettek egy óriási lépést magukért! Egy teljesen új világba csöppennek, ahol mások az ízek, mások a szokások, nem lehet csak úgy besurranni egy boltba és venni valami makrósat. Itt igenis oda kell állni reggel vagy este a konyhába és megfőzni a recept szerint mindent. Ehhez kell az elszántság, és a kitartás!

Az este megint nagyon boldog voltam, amikor is az egyik lány (már mindenki tudja szerintem kiről van szó) mindent megevett a tányérjáról, a levest a főételt és a desszertet is! Ennyit még sosem láttam egyszerre enni! Makrósat természetesen. De le a kalappal, itt van minden alkalommal és kóstol és kérdez és próbálja..tessék! Itt az eredmény. Egy azukis rizsgolyók, 1:20-as szezámmagban, répa-kukorica nishimével, alga rukkolával és koviubival, eltűnt a kis gyomrába mind az egész tányér. :-)

Erről jut eszembe a koviubi azt hittem nem sikerült, de rájöttünk, hogy a mustármagtól van furcsa illata, az ízének az ég világon semmi baja. Nagyon finom volt a főétellel, a kis savanyú, igazán megadta az egész összhatását. 

Sajnos a gyógyitalokra, pakolásokra nem volt időnk, lehet azt egy külön alkalommal kellene végigpróbálnunk, mert vagy főzünk, vagy pakolunk do-in-ezünk, stb, mert a kettő egyszerre nem fér bele az időbe.

A hátam már valamivel jobb. Amíg elérem, addig lenyúlok és maszírozgatom egész nap. Holnap megyek Pankához Shiatsura 4-től! Már alig várom, hogy ellazuljak és jól átnyomkodjon. Fáj egy-két pont a talpamon és szeretnék erről is beszélni vele, mit érez, hol lehet a gond, hogy fáj és jelez a talpam. Nem a cipő rossz, nem léptem félre...egyszerűen csak amióta voltunk a női táborba, fáj a jobb talpamnál egy csíkban. 

Elfáradtam ezen a héten. Amíg dolgozom, nehezebb. Minden este éjfélkor fekszem le és 6-kor kelek. Holnap péntek és itt a hétvége, csupa pihenés! 

Szép estét és kellemes alvást a lányoknak is akik itt voltak ma este! Várom a szokásos kommenteket, véleményeket és tapasztalatokat. Remélem hétfőre írtok nekem menüt és küldtök képet is arról, mit főztetek hétvégén. Legalább egyről... :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://makrobio.blog.hu/api/trackback/id/tr793048915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dodi. 2011.07.11. 11:20:36

Igen igen, kezdem megszokni a "furcsa" ízeket :) és így, hogy nem egyedül kell főzőcskéznem otthon, sokkal könnyebb...kár, hogy nem lehet így minden este. :)
Hétvégén haza utaztam a szüleimhez és anyával főztünk nekem makrós ebédet. Anya profi szakácsnő, de a makrobiotikával csak most ismerkedik, így mondanom sem kell, hogy a konyhában káosz uralkodott amíg alkottunk :) apa csak nevetett rajtunk. De fotók sajnos nem készültek.

Nagyon örülök annak, hogy elindítottad ezt a főzősulit Csilli. Ha egyedül lennék, már biztosan rég feladtam volna! Köszönöm a segítséget! S sztem ezt a lányok nevében is elmondhatom:)

bioCsili 2011.07.12. 11:15:12

@dodi.: Én is nagyon örülök, hogy a lelkesedésed nem hagyott alább, sőt, igyekszel és már egyedül is készítettél ételeket. Anyukádnak küldök anyagokat, amiket Tündétől kaptunk, ezzel ő is tud ismerkedni a receptekkel és főzni neked, ha hazamész! :-)
süti beállítások módosítása