Biotúra Makromódra

A blog az endometriózisról szól, saját tapasztalatok alapján íródik, érzésekről, kihívásokról, kudarcokról és győzelmekről! Hogy együtt, könnyebb legyen!

Friss topikok

  • bioCsili: Szia, bocsi már régen nem voltam fent. :-( 6 hónapot voltam kint, tanultam és dolgoztam is. A holl... (2013.09.09. 18:18) Mozgalmas péntek - az élet nem áll meg..sőt
  • szél-víz: Michio egyébként 1926-ban született, azaz jelenleg 86 éves. Köszönet az előadásért, jó látni, hall... (2013.01.07. 03:57) Michio Kushi 2012-es előadása
  • bioCsili: Ő is ember, mi sem bizonyítja jobban, minthogy saját maga is keresztül ment komoly megpróbáltatáso... (2012.12.17. 19:59) Már számolom a napokat..
  • bioCsili: Köszönöm! Remélem egyre szélesebb körben ismertté válik a makrobiotika és egyre nő majd azok száma... (2012.12.17. 19:57) Változások - 2009-2012
  • scrts: Az endometriosis pszichoszomatikus hátterének jelentős szakirodalma van, ennek elég jó összefoglal... (2012.10.15. 14:49) Az endo lelki okai

Linkblog

Kedd esti főzések - desszertek beszámoló

2011.07.20. 09:35 bioCsili

A jóból is megárt a sok - tartja a mondás. Ezt az esti desszertes órán nem vettük figyelembe. A 4 féle finomságot 1,5 óra alatt készítettük el. Mindenki tette a dolgát, szeletelt, reszelt, pirított, kavargatott, sűrített, ízesített. A kis létszám családiassá tette az estét és baráti beszélgetések alakultak ki, miközben lassan emésztettünk a finomságok között.

A gyömbéres gyümölcskanten ebbe a melegbe alig akart megkeményedni, így végül a mélyhűtőbe kötött ki, így majdnem el is felejtkeztünk róla.

Az első díjat úgy vettem észre a kukoricapuding vitte el. A kreativitás is előjött, a lányok díszítgették az édességek tetejét, hogy még kívánatosabb legyen.

A második a tejberizs volt mandulaszósszal és vörösáfonyával, a harmadik pedig a sárgabarackos gyümölcstorta.

Ez azért került a harmadik helyre véleményem szerint, mert a mandulakrémhez egy pudingot használtunk, amin sajnos érezni lehetett a kukoricakeményítőt. Persze így is elfogyott a torta háromnegyede, szóval annyira rossz így sem volt. :-)

Jó volt látni, mennyire ízlik mindenkinek, anélkül, hogy lisztet, cukrot, tojást, vagy ízfokozókat használtunk volna. Minden tiszta természetes, bio alapanyagból készült, gabonákkal. Azért is válaszottam ezeket az édességeket, mert egy muffint, vagy gyümölcsös piskótát mindenki meg tud sütni, az annyira nem makrós. Persze a módszer ahogy elkészítjük az az, úgyhogy előbb-utóbb ilyet is beleteszek a desszertes órába.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://makrobio.blog.hu/api/trackback/id/tr53082518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Repus 2011.07.20. 15:56:49

Agy picic tejberizst hazahoztam a srácoknak reggelire, Az utazás miatt összekeveredett az egész, úgy ahoy volt még tettem hozzá rizstejet és vígan megették. Kértek még :)

bioCsili 2011.07.21. 21:41:52

@Repus: :-) nagyon örülök, hogy a srácoknak is ízlett! :-)