Biotúra Makromódra

A blog az endometriózisról szól, saját tapasztalatok alapján íródik, érzésekről, kihívásokról, kudarcokról és győzelmekről! Hogy együtt, könnyebb legyen!

Friss topikok

  • bioCsili: Szia, bocsi már régen nem voltam fent. :-( 6 hónapot voltam kint, tanultam és dolgoztam is. A holl... (2013.09.09. 18:18) Mozgalmas péntek - az élet nem áll meg..sőt
  • szél-víz: Michio egyébként 1926-ban született, azaz jelenleg 86 éves. Köszönet az előadásért, jó látni, hall... (2013.01.07. 03:57) Michio Kushi 2012-es előadása
  • bioCsili: Ő is ember, mi sem bizonyítja jobban, minthogy saját maga is keresztül ment komoly megpróbáltatáso... (2012.12.17. 19:59) Már számolom a napokat..
  • bioCsili: Köszönöm! Remélem egyre szélesebb körben ismertté válik a makrobiotika és egyre nő majd azok száma... (2012.12.17. 19:57) Változások - 2009-2012
  • scrts: Az endometriosis pszichoszomatikus hátterének jelentős szakirodalma van, ennek elég jó összefoglal... (2012.10.15. 14:49) Az endo lelki okai

Linkblog

Heti kedvencem - kapros tökfőzelék tofufasírttal

2011.08.26. 09:44 bioCsili

Tökfőzelék

Hozzávalók: (2 adaghoz)

1 nyári tök kimagozva meghámozva
kapor
1 nagy fej hagyma apróra vágva
kuzu és rizstej a sűrítéshez
shoyu és pici citromlé ízesítéshez

A tököt legyaluljuk (nagy lyukú reszelőn is le lehet reszelni) a hagymát apróra vágjuk és pici olajon vagy vizen megdínszteljük, majd rátesszük a tököt és fedővel főzzük kb 10 percig. Közben hozzákeverjük a kaprot és elkészítjük a kuzus sűrítőt pici rizstejben feloldva. Miután megfőtt belekeverjük a sűrítőt majd ízesítjük shoyuval és pár csepp citromléval.

Tofufasírt

Hozzávalók: (kb 10-12 golyó)

150 g natúr bio tofu
1 reszelt répa
1 közepes fej hagyma apróra vágva (nem szabad reszelni mert akkor vizes lesz)
kurkuma, koriander, só, shoyu ízlés szerint
kukoricadara
kevés zabpehely
pici teljesőrlésű tönkölyliszt (ebbe forgatjuk)
szagtalalnított napraforgóolaj kb 2 kanál + a sütéshez

A tofut villával összetörjük, hozzákeverjük a zöldségeket és a fűszereket, olajat, majd kézzel jól összegyúrjuk a darával és a pehellyel úgy, hogy gombócokká formálható legyen az állaga. Közben az olajat feltesszük melegedni, fapálcával megnézzük hogy elég forró-e már (úgy, hogy beleállítjuk a pálcát, és ha bugyog mellette akkor jó) majd kb 3-5 perc alatt aranybarnára sütjük őket.

Feltétnek főzelékekre tálaljuk, vagy magába, salátákkal is nagyon finom! :-)


 

A bejegyzés trackback címe:

https://makrobio.blog.hu/api/trackback/id/tr773181392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.