Biotúra Makromódra

A blog az endometriózisról szól, saját tapasztalatok alapján íródik, érzésekről, kihívásokról, kudarcokról és győzelmekről! Hogy együtt, könnyebb legyen!

Friss topikok

  • bioCsili: Szia, bocsi már régen nem voltam fent. :-( 6 hónapot voltam kint, tanultam és dolgoztam is. A holl... (2013.09.09. 18:18) Mozgalmas péntek - az élet nem áll meg..sőt
  • szél-víz: Michio egyébként 1926-ban született, azaz jelenleg 86 éves. Köszönet az előadásért, jó látni, hall... (2013.01.07. 03:57) Michio Kushi 2012-es előadása
  • bioCsili: Ő is ember, mi sem bizonyítja jobban, minthogy saját maga is keresztül ment komoly megpróbáltatáso... (2012.12.17. 19:59) Már számolom a napokat..
  • bioCsili: Köszönöm! Remélem egyre szélesebb körben ismertté válik a makrobiotika és egyre nő majd azok száma... (2012.12.17. 19:57) Változások - 2009-2012
  • scrts: Az endometriosis pszichoszomatikus hátterének jelentős szakirodalma van, ennek elég jó összefoglal... (2012.10.15. 14:49) Az endo lelki okai

Linkblog

12 féle étel vacsorára

2011.10.21. 22:24 bioCsili

Ma este ismét mi készítettük el a vacsoránkat, mely legalább 9 féle különböző zöldség-algaételt jelentett, egyféle gabona-köretet és egyféle desszertet is.

A tányéron a köreten kívűl minden itt van, csemegézzetek.... daikon nishime natto-misoval, noriba tekert zöldségek tahiniszósszal, blansolt brokkoli mandulaszósszal, nori kondiment jégcsapretekkel, kimpira, édesburgonya-pasztinák-hagyma nishime, uborka wakaméval, hirtelensült (vízben) pak choy (Mátyáséknál szokott lenni a piacon) gyömbéres-shoyus szószban...nyamiii. Minden szuper finom volt. Ha csak ennyit ettem volna köles nélül, akkor is jól lakom. De a gabona nem hiányozhatott. Köles édeszöldségekkel. :-)

Desszertnek sushi rizst főztünk meg almalében, egy kevés vaníliaaromával, apróra vágott aszalt áfonyával és mandulakrémmel majd pirított mandulaszeleteket szórtunk a tetejére.

Már a főétel magában szenzációs volt, bár a túl sok féle engergia kicsit megkevert a szemeim kipattantak az engergiaszintem az egekbe :-) ugyagyúgy érdekesen érzem magam, mint a tegnapi vacsora után, amikor is 6 féle gabonát és legalább ennyi féle zöldséget vacsoráztunk. Kóstolásként mindegyikből egy keveset....

A jó dolog ebben az egész makrobiotikában, hogy mindent magunknak kell megtapasztalni. Hiszen mindenki más, ezért másképp érzékeny bizonyos ételekre vagy elkészítési módokra. Semmit nem kell elhinnünk nekünk sem az oktatások során, a tanárok többször elmondják, Do not belive me, do it, try it!

Szóval ne higgyjetek nekem, próbáljátok ki és meglátjátok! :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://makrobio.blog.hu/api/trackback/id/tr783321007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.