Biotúra Makromódra

A blog az endometriózisról szól, saját tapasztalatok alapján íródik, érzésekről, kihívásokról, kudarcokról és győzelmekről! Hogy együtt, könnyebb legyen!

Friss topikok

  • bioCsili: Szia, bocsi már régen nem voltam fent. :-( 6 hónapot voltam kint, tanultam és dolgoztam is. A holl... (2013.09.09. 18:18) Mozgalmas péntek - az élet nem áll meg..sőt
  • szél-víz: Michio egyébként 1926-ban született, azaz jelenleg 86 éves. Köszönet az előadásért, jó látni, hall... (2013.01.07. 03:57) Michio Kushi 2012-es előadása
  • bioCsili: Ő is ember, mi sem bizonyítja jobban, minthogy saját maga is keresztül ment komoly megpróbáltatáso... (2012.12.17. 19:59) Már számolom a napokat..
  • bioCsili: Köszönöm! Remélem egyre szélesebb körben ismertté válik a makrobiotika és egyre nő majd azok száma... (2012.12.17. 19:57) Változások - 2009-2012
  • scrts: Az endometriosis pszichoszomatikus hátterének jelentős szakirodalma van, ennek elég jó összefoglal... (2012.10.15. 14:49) Az endo lelki okai

Linkblog

Egy kis édesség....

2011.10.25. 23:03 bioCsili

Körte mousse

Elkészítési idő kb 20 perc

Hv: körte, csipet só, kuzu, vaníliás rizstej

Félbevágom a körtéket, kibelezem, majd kockákra vágom. Beleteszem egy edénybe csipet sóval és fedővel elkeztem főzni. Hamar levet ereszt így nem kell attól félnem, hogy odaég. Kb 5-8 perccel később, amikor már puhák a körték, hozzáöntöm a rizstejet épp hogy ne fedje el. Majd ujraforralom majd lepürésítem egy szűrő segítségével, így a körte héja nem kerül bele az édességbe. Mikor kész még adhatok hozzá vaníliaport vagy rizsszirupot ha nem elég édes/ízes. Kuzuval besűrítem, majd chruncie-val vagy cookie-val tálalom.

Kuzut azért használunk hozzá, mert a desszert amúgy nagyon gyengíti a beleket, de így a kuzuval kiegyensúlyozzuk ezt valamelyest.

Rizspuding

Elkészítési idő kb 35 perc

Hozzávalók: fehér olasz rizs (Amszterdamban kapható a Deshima boltban) vagy Calasparra fehér rizs, gyógyító változatban kerek vagy hosszúszemű barnarizs, mazsola, alma, almalé, mandulakrém, narancsolaj, só

A rizst megmosom majd belehelyezem az edénybe 5-6-szoros almalével (ha édesebbre szeretném körtelével) felöntöm, hozzáteszem a megmosott mazsolát és a felkockázott meghámozott almát egy csipet sóval. Fedő alatt forrásba hozom, majd főzni kezdem kb 25 percig amíg szinte az összes levet beszívja a rizs. 1 kanál mandulakrém (fehér) és pár csepp narancsolajat használhatunk ízesítésnek.

A fehér rizst csak desszerteknél használjuk, itt fontos a nagyon jó minőség (Magyarországon nem is tudom hogy lehet-e kapni..., inkább használjátok a barnát). Tálakba szedve megkeményedik a rizs, mert beszívja a maradék levet. Akkor a finom, ha picit ragadós lesz. :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://makrobio.blog.hu/api/trackback/id/tr923330162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.