Biotúra Makromódra

A blog az endometriózisról szól, saját tapasztalatok alapján íródik, érzésekről, kihívásokról, kudarcokról és győzelmekről! Hogy együtt, könnyebb legyen!

Friss topikok

  • bioCsili: Szia, bocsi már régen nem voltam fent. :-( 6 hónapot voltam kint, tanultam és dolgoztam is. A holl... (2013.09.09. 18:18) Mozgalmas péntek - az élet nem áll meg..sőt
  • szél-víz: Michio egyébként 1926-ban született, azaz jelenleg 86 éves. Köszönet az előadásért, jó látni, hall... (2013.01.07. 03:57) Michio Kushi 2012-es előadása
  • bioCsili: Ő is ember, mi sem bizonyítja jobban, minthogy saját maga is keresztül ment komoly megpróbáltatáso... (2012.12.17. 19:59) Már számolom a napokat..
  • bioCsili: Köszönöm! Remélem egyre szélesebb körben ismertté válik a makrobiotika és egyre nő majd azok száma... (2012.12.17. 19:57) Változások - 2009-2012
  • scrts: Az endometriosis pszichoszomatikus hátterének jelentős szakirodalma van, ennek elég jó összefoglal... (2012.10.15. 14:49) Az endo lelki okai

Linkblog

Nordic Walking a Wondelparkban - nyüzsi a belvárosban

2011.10.30. 21:59 bioCsili

Ugye nem felejtettétek átállítani az órát téli időszámításra?! Hál istennek így egy órával többet alhatunk...nagyon jól jött az a plusz egy óra. Itt a Kushiban igen feszített a tempó, most a Női egészség program alatt kicsit lazítunk és ebéd után van 2 óra szünet, amikor lehet csak úgy sétálgatni a városban, de van hogy séta helyett inkább Arwen-tornázok a tornateremben, hiszen azzal sem szeretnék elmaradni.

Reggel nagyon kellemes időnk volt, és mivel átállítottuk az órát így már világos volt, mire a tornateremhez értünk 8 órára. Itt északabbra vagyunk ugye, és emiatt reggel 8 körül lesz világos, tehát korábban olyan mintha még éjszaka lenne. Este amikor hazajövünk sötét van, reggel amikor elindulunk sötét van, így olyan mintha nem is menne az idő...

Mivel nem esett az eső, a szokásos do-in helyett a nordic walkingot választottuk, így a gyorstalpaló használati utasítás és kis gyakorlás után nekiindultunk a parknak. A közbelben van egy nagyon szép park, tele trópusi madárkákkal. Megálltunk egy szép füves részen és a botokkal különböző nyújtógyakorlatokat csináltunk. Isteni volt! Hűvös, friss levegő, madarak, sport a szabadban, nincs is ennél jobb kezdete a napnak.

A Nordic Walkingban az a jó, hogy az egész gerincet átmozgatja (ha helyes tartásban csinálod) így a gerinc melletti meridián pontokon keresztül minden szervünket stimuláljuk.

Ebéd után a centrum felé vettük az irányt, elmentünk a virágpiac mellett, ahol leginkább csak tulipánhagymákat lehetett kapni, élő virágokat kevésbé. Majd a főutcára kanyarodtunk, ahol annyian voltak mintha valamit ingyen osztogattak volna. Irtózatos a tömeg a belvárosban!

Egy kieső saroknál elfordultunk és máris az apácáknál találtuk magunkat, ami egy igazán zárt közösség teljesen a belváros szívében. Csend és nyugalom, nagyon idilli környezet egyben fura is, hogy így élnek elszeparálva egy nyüzsgő város közepén.

Délelőtt főzőóránk volt, délután pedig egy előadás cisztákkal, tumorokkal kapcsolatban. Ezekről bővebben egy másik posztban számolok be.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://makrobio.blog.hu/api/trackback/id/tr893341207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása