Biotúra Makromódra

A blog az endometriózisról szól, saját tapasztalatok alapján íródik, érzésekről, kihívásokról, kudarcokról és győzelmekről! Hogy együtt, könnyebb legyen!

Friss topikok

  • bioCsili: Szia, bocsi már régen nem voltam fent. :-( 6 hónapot voltam kint, tanultam és dolgoztam is. A holl... (2013.09.09. 18:18) Mozgalmas péntek - az élet nem áll meg..sőt
  • szél-víz: Michio egyébként 1926-ban született, azaz jelenleg 86 éves. Köszönet az előadásért, jó látni, hall... (2013.01.07. 03:57) Michio Kushi 2012-es előadása
  • bioCsili: Ő is ember, mi sem bizonyítja jobban, minthogy saját maga is keresztül ment komoly megpróbáltatáso... (2012.12.17. 19:59) Már számolom a napokat..
  • bioCsili: Köszönöm! Remélem egyre szélesebb körben ismertté válik a makrobiotika és egyre nő majd azok száma... (2012.12.17. 19:57) Változások - 2009-2012
  • scrts: Az endometriosis pszichoszomatikus hátterének jelentős szakirodalma van, ennek elég jó összefoglal... (2012.10.15. 14:49) Az endo lelki okai

Linkblog

Party cooking

2011.11.15. 14:59 bioCsili

A második szint záróvacsorájára igazi partiételeket készítettünk. Könnyen és gyorsan elkészíthetőek, változatosak és gyönyörűen mutatnak a tányéron.

A képen láthattok balról hirtelen sült tempura lótusz-füstölt tofu szendvicset, préselt salátát gyömbérrel, hummuszt, felül balról uborkatekercseket salátával, hiziki "kaviárt" és hirtelen sült halat hagymás mazsolás mártással

A tegnapi vacsoránk igazán színes volt. 20 főre főztünk és szinte minden elfogyott. Igazán gazdagon használtuk a fűszereket és inyencségeket készítettünk.

Íme a tőkehal recept:

Friss tőkehal (1.2 kg 20 főre!!!)
bors, só, citromszeletek, hagyma, mazsola, szagtalanított napraforóolaj, só, mirin, víz

A tempuratésztához
70%-os őrlésű tönkölybúzaliszt, ugyanannyi víz, sütőpor

A tökehal bőrét lehúzom, majd kicsi vékonyabb (1 cm) szeletekre vágom. (1 szelet/fő) só-borsot szórok rá, majd beleforgatom a tempuratésztába és forró bő olajban hirtelen kisütöm. Előtte felkarikázom félholdra a hagymát, pici olajon megpirítom, majd sóval tovább, hogy levet eresszen, majd hozzáadom a megmosott mazsolát. Megöntözöm mirinnel és adok hozzá még kevés vizet. A kisütött halat egy lapos tálba helyezem, a tetejére teszem a citromkarikákat (ez jól magába szívja az olajat) majd ráöntöm a hagymás-mazsolás szószt és tálalom.

Ha azt nézzük, hogy mennyi mindent eszünk még mellé, a hal maximum 5 % lesz a tányérunkon. Egy adag barnarizs, az uborkasaláta, a préselt egy kisebb adag hummusz, pici hiziki kaviár, egy szelet lótusz-tofusült és már tele is a pocak. :-)

Desszertnek tofutúrótortát készítettünk tésztaalappal és eperlekvárral a tetején, az aperitiv egy kis pohár ghühvine-volt, temrészetesen alkohol nélkül, de ízre, illatra teljesen ugyanaz :-), levesnek pedig egy erős kombu-shitake broth jégcsapretekkel, répával, gyömbérrel és shoyuval volt a terítéken. Akár Karácsonyi vacsorának is el tudom képzelni a teljes menüt. Az biztos, hogy a csodájára fognak járni! :-)
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://makrobio.blog.hu/api/trackback/id/tr163384924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.