Biotúra Makromódra

A blog az endometriózisról szól, saját tapasztalatok alapján íródik, érzésekről, kihívásokról, kudarcokról és győzelmekről! Hogy együtt, könnyebb legyen!

Friss topikok

  • bioCsili: Szia, bocsi már régen nem voltam fent. :-( 6 hónapot voltam kint, tanultam és dolgoztam is. A holl... (2013.09.09. 18:18) Mozgalmas péntek - az élet nem áll meg..sőt
  • szél-víz: Michio egyébként 1926-ban született, azaz jelenleg 86 éves. Köszönet az előadásért, jó látni, hall... (2013.01.07. 03:57) Michio Kushi 2012-es előadása
  • bioCsili: Ő is ember, mi sem bizonyítja jobban, minthogy saját maga is keresztül ment komoly megpróbáltatáso... (2012.12.17. 19:59) Már számolom a napokat..
  • bioCsili: Köszönöm! Remélem egyre szélesebb körben ismertté válik a makrobiotika és egyre nő majd azok száma... (2012.12.17. 19:57) Változások - 2009-2012
  • scrts: Az endometriosis pszichoszomatikus hátterének jelentős szakirodalma van, ennek elég jó összefoglal... (2012.10.15. 14:49) Az endo lelki okai

Linkblog

Ünnepeljük a Tavaszt!

2013.04.14. 17:24 bioCsili

Végre egy szuper vasárnap!

Az elmúlt hetekben mindig volt valami intézni való, még hétvégén is. Költözés ide-oda, pakolás itt-ott, de két hete újra a régi kis otthonunkban lakunk! 

A hétvége pihenéssel telt! A tegnapi piacozást követően vagy 3 filmet néztem meg DVD-n, bepótoltam az utóbbi idő lemaradását. 

Ma pedig, ebben a csodaszép időben hekkezni mentünk a Rómaira. Lebicajoztunk, (tőlünk kb 30 perc kényelmesen nem hajtva) és a barátainkkal ettünk egy finom hekket, savanyúsággal majd hazatekertünk. Délután már majdnem elaludtam mikor is nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy palacsintát ennék! 

Tavaly húsvétkor ettem utoljára még Amszterdamban, legalábbis erre emlékszem, Elvira készítette, csak fehér tönkölyliszt, víz, só. Isteni volt. A töltelékeket hozzá kevertük. 

Jaj nem, pár hete, Adri főzött nekem is, és akkor ettem egy szeletet a rakott palacsintájából. Az is nagyon finom volt. 

Hát mivel nem hagyott nyugodni a vágy, nekiálltam a sütésnek. Itthon csak kölestejem volt így azzal is higítottam, de emiatt lett egy kis mellékíze, úgyhogy legközelebb csak liszt, víz, só .(ebből akár tortillát is lehetne csinálni) Kifejlesztettem egy sütési módot miszerint lassú gázon a wokos égőn kb 8 perc alatt jól megsül/átsül az egyik oldala akkor könnyedén megfordítható és átsül a másik is kb 5 perc alatt. Az új gázon egyelőre ez a módszer működik. :-) Közben kettő megégett és összeragadt, az ment a kukába. Persze nem bírtam ki hogy melegen ne kósoljam meg, úgyhogy kettő után már tele is vagyok vele, és még sütöm... 

Remélem lesz aki megegye, mert én már fullon vagyok! :-)

Csodás idő van, irány a szabadtér az erdő, a vizek, végre, már megtehetjük és a harisnya is lekerülhet a nadrág alól. Ti hogyan ünneplitek a jóidőt? 

A bejegyzés trackback címe:

https://makrobio.blog.hu/api/trackback/id/tr745222449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.