Szeretném megosztani veletek tapasztalataimat, a Kushi Intézetben tanultakat ezért arra gondoltam szívesen főznék azokkal, akiket érdekel egy-egy étel elkészítése, levesek, nyári könnyű makrobiotikus gabonaételek, tésztafélék, desszertek kipróbálása és elsajátítása.
Június 21-től 6 alkalommal, keddenként főznénk, az alábbi tematikák szerint:
Levesek
· Idényzöldségekből, gyümölcsökből, könnyen és gyorsan elkészíthető levesek, bio alapanyagokból
· Ismerkedés a makrobiotikus alapanyagokkal, azok hatásaival a szervezetre
· főzési és vágási technikák a nyár folyamán
2. Gabona ételek, saláták
· Ismerkedés a makrobiotikában használt alap gabonákkal, (barnarizs, árpa, köles) azok hatásaival a szervezetre
· gyorsan elkészíthető gabona ételek és saláták bio zöldségekkel
· Ismerkedés az alapanyagokkal, azok hatásaival a szervezetre
· főzési és vágási technikák a nyár folyamán
3. Tészta ételek, saláták
· Ismerkedés a makrobiotikában használt tésztafélékkel
· gyorsan elkészíthető könnyű nyári tésztaételek és saláták bio zöldségekkel
· Ismerkedés az alapanyagokkal, azok hatásaival a szervezetre
· főzési és vágási technikák a nyár folyamán
4. Hüvelyesek, szójakészítmények és algák
· A három alaphüvelyes megismerése (adzuki bab, csicseriborsó, lencse, szójabab), azok hatásai a szervezetre
· hüvelyesek elkészítési módjai
· Ismerkedés a szójabab készítményekkel (tofu, tempeh, natto, szárított tofu)
· Találkozás az algákkal (nori, wakame, arame, hijiki, kombu, agar-agar)
· Mindezek hatásai a szervezetre
5. Desszertek
· Gyors, nyári frissítő desszertek, partyra, családi rendezvényre vagy csak a magunk kényesztetésére
· Megismerkedünk azokkal az édesítő szerekkel, módokkal, melyekkel teljesen elhagyhatjuk a cukrot és egyéb mesterséges édesítőket az életünkből
· Miért fontos a kiegyensúlyozott cukorháztartás és hogyan érhetjük ezt el az 5 íz segítségével
6. Partytime
· Snack-ek, paszták, saláták, sushi és nasi partykra, utazáshoz
· Vágási technikák, elkészítési módok
Időpontok:
1- Levesek: június 21.
2- Gabona ételek, saláták: június 28.
3- Tészta ételek, saláták: július 5.
4- Hüvelyesek, szójakészítmények és algák: július 12.
1. Desszertek: július 19.
2. Partytime: július 26.
Kedd esténként 18 és 21 óra között
Helyszín: 1034. Budapest, San Marco u. 9. 1/1
Árak:
Jelentkezés
Forró Csilla: 06/30-539-20-17 vagy a Forrocsilla79@gmail.com email címen a tanfolyam napját megelőző péntek estig.