Biotúra Makromódra

A blog az endometriózisról szól, saját tapasztalatok alapján íródik, érzésekről, kihívásokról, kudarcokról és győzelmekről! Hogy együtt, könnyebb legyen!

Friss topikok

  • bioCsili: Szia, bocsi már régen nem voltam fent. :-( 6 hónapot voltam kint, tanultam és dolgoztam is. A holl... (2013.09.09. 18:18) Mozgalmas péntek - az élet nem áll meg..sőt
  • szél-víz: Michio egyébként 1926-ban született, azaz jelenleg 86 éves. Köszönet az előadásért, jó látni, hall... (2013.01.07. 03:57) Michio Kushi 2012-es előadása
  • bioCsili: Ő is ember, mi sem bizonyítja jobban, minthogy saját maga is keresztül ment komoly megpróbáltatáso... (2012.12.17. 19:59) Már számolom a napokat..
  • bioCsili: Köszönöm! Remélem egyre szélesebb körben ismertté válik a makrobiotika és egyre nő majd azok száma... (2012.12.17. 19:57) Változások - 2009-2012
  • scrts: Az endometriosis pszichoszomatikus hátterének jelentős szakirodalma van, ennek elég jó összefoglal... (2012.10.15. 14:49) Az endo lelki okai

Linkblog

Ciszta lelki okai - kaptam egy cikket Livitől

2012.10.22. 20:15 bioCsili

Petefészek a termékenység szimbóluma.
Ciszta: lenyelt könnyek, a lélek vize, az anyai archetípussal kapcsolatos problémák.  Sok könyv beszél a kreativitásról is, hiszen nem csak a gyermekkel kapcsolatos termékenységről beszélhetünk. 
 
A cisztában lévő folyadék,mint minden víz a lélek szimbóluma. 
A cisztában tehát olyan lelki energia tokozódik be, amelyet az érintett nem tud megélni,ezért pang. Gyakran összegyűjtött könnyekről van szó, amit az illető nem tudott a megfelelő helyen és pillanatban kisírni. 
 
 
 
Sokszor a gyermekvállalással kapcsolatos és hogy mennyire összefügg ezzel a témával, azt az a tény mutatja meg, hogy a ciszták gyakorlatilag csak a szüzesség sikerese elvesztés után jelennek meg. 
A ciszták gyakori keletkezésének az oka, hogy a tüsző túl sokáig megmarad és ennek oka, hogy a pete nem akar leválni. Ennek testi szinten gyakran az az oka, hogy a tüszőhártya nem reped fel, mert túl kemény és durva. Az érintetnek tisztáznia kell magában, hogy a szövetei mennyire tükrözik őt, mennyire kemény és durva külön tekintettel a gyerekvállalás témájára.  Ha a kötőszövet kemény és merev, és a pete nem tud kiszabadulni az utalhat arra, hogy az érintett nem tud elengedni az ősi női területen. Nyilvánvalóan hiányzik a bizalom, ahelyett van a páncélépítés, bebiztosítás. Az egész helyzetből hiányzik a női  (arche)tipikus puha, női odaadás, helyette van a férfias durvaság és keménység. 
Ha egy lépéssel tovább megyünk, és a női petét összekapcsoljuk a Hold elvével és általában az érzésekkel, akkor sejthető, hogy az érintett páncélt (megkeményedett szöveteket) növesztett sok olyan érzelmi seb ellen, amelyek a nőiségét érték, és legszívesebben nem adna ki semmit az érzéseiből, könnyeiből.
 
 
 
 Lehet nem ő a megfelelő partner? Vagy a nő nem tudja kinyilvánítani gyermek utáni vágyát, mert nem bízik a férfiban. 
Természetesen lehet gyereket szülni más síkon is. Erre olyan tervek és témák alkalmasak amiket a szívén visel, amelyeket régóta hordoz magában, és amelyek beteljesülést ígérnek, és amelyek a megszületésük után is gondoskodást igényélnek. 
 
A megoldáshoz össze kell szednie minden lelki erejét ,és bele kellene vágnia az olyan témákba, mint a "termékenység", az "anyai nőiesség" és a "női örökség", hogy végül ki tudjon békülni az archetipikus HOLD-témákkal . Tapasztalatok azt mutatják, hogy a külső körülményeket addig nem lehet megjavítani, amíg a belső átalakulás nem történt meg. Még ez sem garancia, de jelentősen növeli annak valószínűségét, hogy a külső körülmények előnyösen alakulnak. Természetesen az is előfordulhat, hogy a nő kilép a párkapcsolatból, mert az nem biztosít megfelelő alapot a fészeknek. A rossz kompromisszumoknak kemény következményei lehetnek.
Minél előbb kell tisztázni azt a kérdést is, hogy a külső életterv menyire egyezik a belső hangulattal.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://makrobio.blog.hu/api/trackback/id/tr294863104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása