Biotúra Makromódra

A blog az endometriózisról szól, saját tapasztalatok alapján íródik, érzésekről, kihívásokról, kudarcokról és győzelmekről! Hogy együtt, könnyebb legyen!

Friss topikok

  • bioCsili: Szia, bocsi már régen nem voltam fent. :-( 6 hónapot voltam kint, tanultam és dolgoztam is. A holl... (2013.09.09. 18:18) Mozgalmas péntek - az élet nem áll meg..sőt
  • szél-víz: Michio egyébként 1926-ban született, azaz jelenleg 86 éves. Köszönet az előadásért, jó látni, hall... (2013.01.07. 03:57) Michio Kushi 2012-es előadása
  • bioCsili: Ő is ember, mi sem bizonyítja jobban, minthogy saját maga is keresztül ment komoly megpróbáltatáso... (2012.12.17. 19:59) Már számolom a napokat..
  • bioCsili: Köszönöm! Remélem egyre szélesebb körben ismertté válik a makrobiotika és egyre nő majd azok száma... (2012.12.17. 19:57) Változások - 2009-2012
  • scrts: Az endometriosis pszichoszomatikus hátterének jelentős szakirodalma van, ennek elég jó összefoglal... (2012.10.15. 14:49) Az endo lelki okai

Linkblog

BioCsili főzőiskola nyári program

2011.05.25. 11:14 bioCsili

Szeretném megosztani veletek tapasztalataimat, a Kushi Intézetben tanultakat ezért arra gondoltam szívesen főznék azokkal, akiket érdekel egy-egy étel elkészítése, levesek, nyári könnyű makrobiotikus gabonaételek, tésztafélék, desszertek kipróbálása és elsajátítása. 

Június 21-től 6 alkalommal, keddenként főznénk, az alábbi tematikák szerint:

 Levesek

              ·         Idényzöldségekből, gyümölcsökből, könnyen és gyorsan elkészíthető                              levesek, bio alapanyagokból

·         Ismerkedés a makrobiotikus alapanyagokkal, azok hatásaival  a szervezetre

·         főzési és vágási technikák a nyár folyamán

2.       Gabona  ételek, saláták

·         Ismerkedés a makrobiotikában használt alap gabonákkal, (barnarizs, árpa, köles) azok hatásaival a szervezetre

·         gyorsan elkészíthető gabona ételek és saláták bio zöldségekkel

·         Ismerkedés az alapanyagokkal, azok hatásaival  a szervezetre

·         főzési és vágási technikák a nyár folyamán

3.       Tészta ételek, saláták

·         Ismerkedés a makrobiotikában használt tésztafélékkel

·         gyorsan elkészíthető könnyű nyári tésztaételek és saláták bio zöldségekkel

·         Ismerkedés az alapanyagokkal, azok hatásaival  a szervezetre

·         főzési és vágási technikák a nyár folyamán

4.       Hüvelyesek, szójakészítmények és algák

·         A három alaphüvelyes megismerése (adzuki bab, csicseriborsó, lencse, szójabab), azok hatásai  a szervezetre

·         hüvelyesek elkészítési módjai

·         Ismerkedés a szójabab készítményekkel (tofu, tempeh, natto, szárított tofu)

·         Találkozás az algákkal (nori, wakame, arame, hijiki, kombu, agar-agar)

·         Mindezek hatásai a szervezetre

5.       Desszertek

·         Gyors, nyári frissítő desszertek, partyra, családi rendezvényre vagy csak a magunk kényesztetésére

·         Megismerkedünk azokkal az édesítő szerekkel, módokkal, melyekkel teljesen elhagyhatjuk a cukrot és egyéb mesterséges édesítőket az életünkből

·         Miért fontos a kiegyensúlyozott cukorháztartás és hogyan érhetjük ezt el az 5 íz segítségével

6.       Partytime

·         Snack-ek, paszták, saláták, sushi és nasi partykra, utazáshoz

·         Vágási technikák, elkészítési módok

 

 Időpontok:

1-      Levesek: június 21.

2-      Gabona  ételek, saláták: június 28.

3-      Tészta ételek, saláták: július 5.

4-      Hüvelyesek, szójakészítmények és algák: július 12.

1.       Desszertek: július 19.

2.       Partytime: július 26.

 

Kedd esténként 18 és 21 óra között

Helyszín: 1034. Budapest, San Marco u. 9. 1/1

Árak: Alkalmanként 8 000.- forint, 6 alkalom esetén 48 000.- forint helyett 40.000.-

Jelentkezés

Forró Csilla: 06/30-539-20-17 vagy a Forrocsilla79@gmail.com email címen a tanfolyam napját megelőző péntek estig.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://makrobio.blog.hu/api/trackback/id/tr412931014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása