Biotúra Makromódra

A blog az endometriózisról szól, saját tapasztalatok alapján íródik, érzésekről, kihívásokról, kudarcokról és győzelmekről! Hogy együtt, könnyebb legyen!

Friss topikok

  • bioCsili: Szia, bocsi már régen nem voltam fent. :-( 6 hónapot voltam kint, tanultam és dolgoztam is. A holl... (2013.09.09. 18:18) Mozgalmas péntek - az élet nem áll meg..sőt
  • szél-víz: Michio egyébként 1926-ban született, azaz jelenleg 86 éves. Köszönet az előadásért, jó látni, hall... (2013.01.07. 03:57) Michio Kushi 2012-es előadása
  • bioCsili: Ő is ember, mi sem bizonyítja jobban, minthogy saját maga is keresztül ment komoly megpróbáltatáso... (2012.12.17. 19:59) Már számolom a napokat..
  • bioCsili: Köszönöm! Remélem egyre szélesebb körben ismertté válik a makrobiotika és egyre nő majd azok száma... (2012.12.17. 19:57) Változások - 2009-2012
  • scrts: Az endometriosis pszichoszomatikus hátterének jelentős szakirodalma van, ennek elég jó összefoglal... (2012.10.15. 14:49) Az endo lelki okai

Linkblog

Már számolom a napokat..

2012.12.10. 20:11 bioCsili

...hogy végre év vége legyen! Így decemberre igencsak érezni lehet, hogy mindenki várja már az év végét, az új év kezdetét. Ilyenkor a levegőben lóg, hogy "végre, mindjárt itt az ÚJ ÉV és mindent újra kezdhetünk", vagy új dolgokba kezdünk, fogadkozunk, várjuk hogy majd idén minden jobb lesz, mint tavaly. 

és tényleg... évről-évre vannak dolgok amik javulnak és vannak olyanok is, amik nem. De ez nem azért van, mert mi szerencsétlenek vagyunk, hanem azért mert így van egyensúlyban. Így van jól. Oshawa szerint, akkor vagy egészséges, ha minden helyzetben a jót látod, a pozitívat. Ha egy tragédia súlyt is, az első sokk után meg tudod látni a dologban, a történtekben a napos oldalt. 

Este vacsora közben az egyik Kushi könyvet olvasgatva, azon gondolkodtam, hogy ez az ember tényleg minden betegséget végigtanulmányozott és lefordította a jin-jang elméletre majd feltárta a lehetséges okait, kidolgozta az életmódbeli változtatások sorozatát, a gyógyitalokat a mennyiségeket és mindent, lelkes nyitott szellemiségű orvosokkal és önkéntesekkel, tanulókkal stb. majd többszáz könyvbe foglalva próbál 86 évesen is segíteni a világ minden táján és felhívni a figyelmet arra, hogy mennyire fontos, hogy mit eszünk hogy hogy élünk, hogy mit hoztunk és mit viszünk magunkkal?! 

Hogy az orvosok kezébe miért nem kerül egy ilyen könyv és legalább kezdenének rajta gondolkodni hogy most hülyeségeket mond-e vagy lehet benne valami ráció... 

A sógorom orvos. Tavaly karácsonyra egy Kushi könyvet adtam nekik ajándékba, ami nem is egy térítő makrós könyv..mármint nem a the book of macrobiotic.. hanem arról szól, hogyan neveljük a kicsiket táplálkozási szempontból. Még egy kérdést sem tettem föl belőle nekik, de ők sem kérdeztek meg arról, hogy képzeld ez és ez volt a gyerekekkel és ezt és ezt olvastam. Miért ennyire elutasítóak az orvosok annyira a természetes gyógymódok iránt?! Az orvos is ember. Lehetne egy kicsit nyitottabb ember. :-) ...

...mert szerintem, lenyűgöző, hogy valaki az életét áldozta arra, hogy nekünk (mindenkinek) jobb legyen. Egy lehetőséget adott a kezünkbe, aztán vagy élünk vele, vagy nem, az már rajtunk múlik, de legalább eljutott hozzánk, mert nyitott fülekre talált. Egy nagy cél. A nagy cél. Nekem még nincs NAGY célom. (világbéke meg hasonlók) de ha nektek van, kérlek írjátok meg, mi az! 

Oshawának és Kushinak a "One peaceful world!" az "Egy békés világ" - a gyomron keresztül. 

A bejegyzés trackback címe:

https://makrobio.blog.hu/api/trackback/id/tr874958648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szél-víz · http://valosagtura.blog.hu 2012.12.14. 23:35:45

Nekem a szellemiség tetszik Kushi könyveiben. Az őszinteség és mélység az Eredendő Elvben. Az eleven hit a közvetlen átadásban, az előadások erejében. És ha belegondolok, hogy Michio maga nem igazán írt könyvet csak a tanítványai állították eddig össze az előadásai alapján, akkor különleges sikert ért el. Ráadásul annak ellenére, hogy mik történtek a lányával, feleségével és önmagával, továbbra is hitelesen oktatja az elveket. Csodálatos!

bioCsili 2012.12.17. 19:59:59

Ő is ember, mi sem bizonyítja jobban, minthogy saját maga is keresztül ment komoly megpróbáltatásokon. De sikeresen alkalmazta azt a filozófiát, amit tanít és amit tanult. Nem gondolom, hogy a lánya és a felesége bármit "rosszul" csinált volna. Oshawa azt mondta, hogy ne higgyj, hanem próbáld ki! Tapasztald meg! (Non credo.)...hát azon vagyunk! :-)
süti beállítások módosítása