Biotúra Makromódra

A blog az endometriózisról szól, saját tapasztalatok alapján íródik, érzésekről, kihívásokról, kudarcokról és győzelmekről! Hogy együtt, könnyebb legyen!

Friss topikok

  • bioCsili: Szia, bocsi már régen nem voltam fent. :-( 6 hónapot voltam kint, tanultam és dolgoztam is. A holl... (2013.09.09. 18:18) Mozgalmas péntek - az élet nem áll meg..sőt
  • szél-víz: Michio egyébként 1926-ban született, azaz jelenleg 86 éves. Köszönet az előadásért, jó látni, hall... (2013.01.07. 03:57) Michio Kushi 2012-es előadása
  • bioCsili: Ő is ember, mi sem bizonyítja jobban, minthogy saját maga is keresztül ment komoly megpróbáltatáso... (2012.12.17. 19:59) Már számolom a napokat..
  • bioCsili: Köszönöm! Remélem egyre szélesebb körben ismertté válik a makrobiotika és egyre nő majd azok száma... (2012.12.17. 19:57) Változások - 2009-2012
  • scrts: Az endometriosis pszichoszomatikus hátterének jelentős szakirodalma van, ennek elég jó összefoglal... (2012.10.15. 14:49) Az endo lelki okai

Linkblog

Epres pite a szomszédoknak

2011.05.31. 14:36 bioCsili

Tegnap este epres pitét készítettem a szomszédoknak, hogy egy kis lépcsőházi baleset miatt kedveskedjek. Annyira jól sikerült a pite, hogy majdnem az egész tepsit felfaltuk! Íme egy kép a finomságról, és a recept is, Klau kérésére:

Epres/meggyes/málnás/almás stb pite

Hozzávalók:

300 g teljesőrlésű bio tönkölylisz

300 g teljesőrlésű bio fehér tönkölyliszt

1/2 cs bio mazsola

4 kanál bio rizsszirup

1 csomag bio sütőpor

csipet só, víz, 1 kanál szezámolaj (kevés)

Elkészítés: összekeverjük a száraz alapanyagokat egy tálban, beáztatjuk a mazsolát, hozzáadjuk a rizsszirupot picit várunk, hogy megpuhuljon a mazsi, majd összeturmixoljuk. A kész édes lét hozzákeverjük a száraz alapanyagokhoz, összekeverjük és annyi vizet adunk hozzá, hogy ne legyen még nagyon folyós. Ha kicsit sűrűbb a tészta, akkor nem megy le az aljára a gyümölcs, hanem ilyen szépen a tetején marad. Ezt az infót az anyósomtól kaptam, akit nagyon szeretek! 10 percig állni hagyjuk a tésztát majd kiolajozott tepsibe tesszük. 4-be vágjuk az epret és szépen felsorakoztatjuk a süti tetejére. Előmelegített sütőben, kb 25 perc alatt elkészül.

Az enyém itt abban különbözik, hogy az előző estéről maradt eperpudingot, (aminek a képét alább láthatjátok egy korábbi írásomban) még rákentem a közepére finoman, így ott több az eper. :-)

A párom azt mondta, ha egy férfit tényleg a hasán keresztül lehet megfogni, akkor nekem sikerült. Bár ő váltig állítja, hogy nem az a fajta. :-) Egy biztos! Finom édes eperillatra hazaérni, azért annyira nem lehet rossz dolog ;-).

 

A bejegyzés trackback címe:

https://makrobio.blog.hu/api/trackback/id/tr842946090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása