Tegnap este epres pitét készítettem a szomszédoknak, hogy egy kis lépcsőházi baleset miatt kedveskedjek. Annyira jól sikerült a pite, hogy majdnem az egész tepsit felfaltuk! Íme egy kép a finomságról, és a recept is, Klau kérésére:
Epres/meggyes/málnás/almás stb pite
Hozzávalók:
300 g teljesőrlésű bio tönkölylisz
300 g teljesőrlésű bio fehér tönkölyliszt
1/2 cs bio mazsola
4 kanál bio rizsszirup
1 csomag bio sütőpor
csipet só, víz, 1 kanál szezámolaj (kevés)
Elkészítés: összekeverjük a száraz alapanyagokat egy tálban, beáztatjuk a mazsolát, hozzáadjuk a rizsszirupot picit várunk, hogy megpuhuljon a mazsi, majd összeturmixoljuk. A kész édes lét hozzákeverjük a száraz alapanyagokhoz, összekeverjük és annyi vizet adunk hozzá, hogy ne legyen még nagyon folyós. Ha kicsit sűrűbb a tészta, akkor nem megy le az aljára a gyümölcs, hanem ilyen szépen a tetején marad. Ezt az infót az anyósomtól kaptam, akit nagyon szeretek! 10 percig állni hagyjuk a tésztát majd kiolajozott tepsibe tesszük. 4-be vágjuk az epret és szépen felsorakoztatjuk a süti tetejére. Előmelegített sütőben, kb 25 perc alatt elkészül.
Az enyém itt abban különbözik, hogy az előző estéről maradt eperpudingot, (aminek a képét alább láthatjátok egy korábbi írásomban) még rákentem a közepére finoman, így ott több az eper. :-)
A párom azt mondta, ha egy férfit tényleg a hasán keresztül lehet megfogni, akkor nekem sikerült. Bár ő váltig állítja, hogy nem az a fajta. :-) Egy biztos! Finom édes eperillatra hazaérni, azért annyira nem lehet rossz dolog ;-).