Este egy nagyon kedves barátnőm jött át, akivel együtt főztük meg a vacsorát, közben beszélgettünk... ő is még csak most ismerkedik a makrobiotikával, de nagyon nyitott és elég tiszta a szervezete ahhoz, hogy érezze az ízeket.
Tegnapról maradt azuki fehérrépával, abból gyorsan rittyentettünk egy miso levest,(úgy, hogy felfőztük és adtunk hozzá egy kanál misot, illetve petrussal szórtuk meg a tetejét) közben feltettünk kölest kuktába főni édeszöldségekkel, sóval (hagyma, kelkáposzta, répa, karfiol) és míg megettük a levest a köles megfőtt. ('20) Majd ahogy kihűlt a kukta, belekevertünk petrezselyemzöldet. A tetejére szórtunk egy kis szezámsót, de bevallom nekem a sótól már elég sós lett a köles magában.
Annyira édes volt a barátnőm, a leves is és a második is nagyon ízlett neki. Óvatosan kezdte el enni őket, azt láttam. De érdekes, elég sok összetevőt érzett egyesével ami szerintem arra utal, hogy elég tiszta a szervezete. Csak magamból indulok ki, mert én az elején nem sok mindent éreztem....
Ha már átjött az este nem telhetett el úgy, hogy ne csináljunk desszertet. Rizstejbegríz volt almával a zárás.
Hozzávalók:
Rizstej fél liter, fél cs tönkölydara, rizsszirup ízlés szerint, pici bourbon vanília, fahéj és szerecsendió (ebből egy kicsit sok ment bele, nagyon érezni lehetett), 1 db alma, héja nélkül kockára vágva.
A rizstejet feltesszük főni, majd belekeverjük a tonkölydarát. Adunk hozzá 1-2 kanál rizsszirupot, pici szerecsendiót, vaníliát és fahéjat. Főzzük míg besűrűsödik majd hozzákeverjük az almát. Picit még rottyan és kész. Hidegen és melegen is nagyon finom.
Alma helyett körtét is tehetünk bele nyugodtan, rizsszirup helyett aszalt sárgabarackot vagy mazsolát is.
Szép estét kívánok! :-)