Biotúra Makromódra

A blog az endometriózisról szól, saját tapasztalatok alapján íródik, érzésekről, kihívásokról, kudarcokról és győzelmekről! Hogy együtt, könnyebb legyen!

Friss topikok

  • bioCsili: Szia, bocsi már régen nem voltam fent. :-( 6 hónapot voltam kint, tanultam és dolgoztam is. A holl... (2013.09.09. 18:18) Mozgalmas péntek - az élet nem áll meg..sőt
  • szél-víz: Michio egyébként 1926-ban született, azaz jelenleg 86 éves. Köszönet az előadásért, jó látni, hall... (2013.01.07. 03:57) Michio Kushi 2012-es előadása
  • bioCsili: Ő is ember, mi sem bizonyítja jobban, minthogy saját maga is keresztül ment komoly megpróbáltatáso... (2012.12.17. 19:59) Már számolom a napokat..
  • bioCsili: Köszönöm! Remélem egyre szélesebb körben ismertté válik a makrobiotika és egyre nő majd azok száma... (2012.12.17. 19:57) Változások - 2009-2012
  • scrts: Az endometriosis pszichoszomatikus hátterének jelentős szakirodalma van, ennek elég jó összefoglal... (2012.10.15. 14:49) Az endo lelki okai

Linkblog

Péntek este

2010.05.01. 03:58 bioCsili

Gondoltam megpróbálom rövidebbre venni a bejegyzéseket, hogy ne terheljelek benneteket egyszerre annyi infomrációval, de sajnos (vagy nem) írhatnékom van.

Ma reggel az energy órát Clyde Motosue tartotta Ő a Shiatsut oktatta a múlt héten nekünk. Azért szeretem az óráit, mert nagyjából ugyanolyan sorrendben vesszük a do-in gyakorlatokat, így a jövő szerdai vizsgára könnyebben fel tudok majd készülni, mert addigra remélem rögzülnek. A vizsgán 10 percig kell gyakorlatokat mutatni a csoportnak, mindegy milyen sorrendben, a lényeg, hogy mind Do-in mozgás legyen és közben el is kell tudni mondani, melyik meridiánt stimuláljuk vele, melyik szervre hat és hogyan. Változatlanul angolul. :-) A végén pedig általában hátmasszázzsal zárjuk az órákat, hát most sem volt másképp.

Reggeli után irány a konyha, mentünk főzni. Most 5 féle Miso levest készítettünk, volt árpa miso-s, barnarizs-miso-s, hatcho miso, édes-miso és csicseriborsós miso. Az utóbbiról még nem hallottam sosem és nem is láttam hogy otthon lehetne kapni. Illetve még azukibabos-miso is van, de otthon ilyet sem láttam még. Csupa kulinária. Én a barnarizs-misos levest válaszottam. A legjobban leveseket szeretek főzni, úgyhogy azonnal jelentkeztem. Minden levesre két emberke jutott, Vanessa lett a párom. Ő a hétre csatlakozott csak hozzán, itt ugyanis a tanfolyamokat hetente is el lehet végezni. Az is egy-egy szint. A leves különlegességét a benne főtt mochi adta, amitől nagyon krémes és lágy íze lett.

Íme a mochi sütés közben.

 

 

 

 

 

Az összetevők amúgy kínaikel, hagyma, daikon retek zöldje volt, illetve a mochi, ami édesrizsből készített japán különlegesség. Kicsit megsütve olyan mint egy kenyérkocka. És íme a leves, tálalás előtt :-).

Mindet végigkóstolva a csicseris volt a legkülönlegesebb, de az enyém ízlett a legjobban. :-) ez csak azért lehet, mert már nagyon hiányzik a saját főztöm. Érdekes volt ennyi levest megkóstolni egymás után, hisz minden benne van a levesben. Hogy az aki főzte, milyen állapotban van, jó vagy rossz kedvű, a zöldségeket hogyan, milyen alakúra vágta össze, mindennek megvan az energetikai hatása egyaránt.

 

Az óra után jött az ebéd. Ma szép idő volt végre, picit fújt a szél, de sütött a nap, úgyhogy a kertben ebédeltük. Közben Shannon (texasból) felvetette az ötletet, hogy mi lenne ha elmennénk egy kalandparkba a következő hétvégén, Pittsfieldtől nem messze vadvizievezésre. Leszervezi az egészet, hogyan mikor mennénk, aztán csatlakozik aki akar. Szerintem jól hangzik... Shannon a szőke lány a képen.

Tőle jobbra egy koreai lány Sunny, előtte Theresa Vancooverből, Shannontól jobbra Csilla (Hugi) mellette Aki japánból, az előtte ülő nőt nem ismerem, ő a Mini Way To Health programra jött.

 

 

 

 

 

Ebéd után még két óránk volt, egy jin-jang férfi-nő viszonylatban, illetve egy orientál diagnosztika ahol a kezet vettük át. Itt egy nagyon érdekes dolgot tudtam meg, (vagyis mind újdonság volt, nem csak ez) azt, hogy azt a tenyeret kell vizsgálni, amilyen kezes az ember. A másik kéz a születés utáni állapotot mutatja. (nekem a jobbkezem mert jobbkezes vagyok) 3 fő vonalat néztük. Az élet, a szív és a fej vonalát. Az életvonal az emésztőrendszer állapotát mutatja, és nem a hosszú életet. Természetesen valamilyen szinten az élet hosszát mutatja, mert az emésztőrendszer a központ, amiből minden kiindul így ha ott valami nincs rendben, akkor az minden szervre kihat. De a lényeg, hogy azért mert mondjuk szakadás van a vonalban vagy keresztezi valami vagy szigetecskék vannak rajta az nem azt jelenti hogy addig élek és nem tovább. Csak arra utal, hogy az emésztőrendszert erősíteni kell, és oda kell figyelni miket eszünk. Fontos a vastagsága, a mélysége az iránya stb. A körmöknél volt még egy érdekesség, a körmön a fehér pöttyök utalhatnak zink hiányra illetve a túlzott cukorfogyasztás jelei lehetnek. Az elhelyeszkedése is fontos, hogy ha a köröm tetején van, akkor kb 9 hónappal ezelőtti állapotot mutatja, ha a közepe felé, akkor 6 hónappal ezelőtti állapotot. A körömágynál lévő fehér kis félhold szintén különböző szervek állapotára utal. Nagyon érdekes volt! Itt is nézegettük egymásét, és hihetetlen micsoda különbségek vannak.

Ma amúgy nagyon szép reggelem volt. Kezd helyreállni az, amiért elkezdtem ezt az egész makrobiotikát, és ennek nagyon örülök.

Szép hétvégét mindenkinek!

A bejegyzés trackback címe:

https://makrobio.blog.hu/api/trackback/id/tr831965771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása