Kuzu: A kuzu gyökér egyike a világ legnagyobb gyökeres zöldségének. Segíti az emésztést és a vastagbél működését. Kíválóan alkalmas savasodás enyhítésére, migrénes fejfájásra, magas vérnyomásra, váll és nyaki fájdalmakra, meghűlés és bármilyen fájdalom esetén.
Umeboshi szilva: valójában barackfajta, erősen lugosító hatása van a szervezetre. Kíválóan alkalmas gyomorbántalmak, másnaposság ellen, fáradtságra, tengeri betegségre, vérszegénységre, fejfájásra. Különösen gazdag citromsavban és foszforsavban. Természetes antibiotikum, fertőtlenítő és anti-aging hatású.
Elkészítés:
Kiskanál kuzut elkeverünk egy kanál hideg vízbe, majd hozzáadjuk egy pohár hideg vízhez és feltesszük főni. Amint besűrűsüdött és áttetszővé vált, beleteszünk 1 db ume szilvát, vagy azonos mennyiségű umepasztát. 1-2 perc múlva lekapcsoljuk és pár csepp shoyuval vagy tamarival ízesítjük. Melegen fogyasztjuk.