Biotúra Makromódra

A blog az endometriózisról szól, saját tapasztalatok alapján íródik, érzésekről, kihívásokról, kudarcokról és győzelmekről! Hogy együtt, könnyebb legyen!

Friss topikok

  • bioCsili: Szia, bocsi már régen nem voltam fent. :-( 6 hónapot voltam kint, tanultam és dolgoztam is. A holl... (2013.09.09. 18:18) Mozgalmas péntek - az élet nem áll meg..sőt
  • szél-víz: Michio egyébként 1926-ban született, azaz jelenleg 86 éves. Köszönet az előadásért, jó látni, hall... (2013.01.07. 03:57) Michio Kushi 2012-es előadása
  • bioCsili: Ő is ember, mi sem bizonyítja jobban, minthogy saját maga is keresztül ment komoly megpróbáltatáso... (2012.12.17. 19:59) Már számolom a napokat..
  • bioCsili: Köszönöm! Remélem egyre szélesebb körben ismertté válik a makrobiotika és egyre nő majd azok száma... (2012.12.17. 19:57) Változások - 2009-2012
  • scrts: Az endometriosis pszichoszomatikus hátterének jelentős szakirodalma van, ennek elég jó összefoglal... (2012.10.15. 14:49) Az endo lelki okai

Linkblog

Ume-kuzu tea

2010.05.10. 14:25 bioCsili

Kuzu: A kuzu gyökér egyike a világ legnagyobb gyökeres zöldségének. Segíti az emésztést és a vastagbél működését. Kíválóan alkalmas savasodás enyhítésére, migrénes fejfájásra, magas vérnyomásra, váll és nyaki fájdalmakra, meghűlés és bármilyen fájdalom esetén.

Umeboshi szilva: valójában barackfajta, erősen lugosító hatása van a szervezetre. Kíválóan alkalmas gyomorbántalmak, másnaposság ellen, fáradtságra, tengeri betegségre, vérszegénységre, fejfájásra. Különösen gazdag citromsavban és foszforsavban. Természetes antibiotikum, fertőtlenítő és anti-aging hatású.

Elkészítés: 

Kiskanál kuzut elkeverünk egy kanál hideg vízbe, majd hozzáadjuk egy pohár hideg vízhez és feltesszük főni. Amint besűrűsüdött és áttetszővé vált, beleteszünk 1 db ume szilvát, vagy azonos mennyiségű umepasztát. 1-2 perc múlva lekapcsoljuk és pár csepp shoyuval vagy tamarival ízesítjük. Melegen fogyasztjuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://makrobio.blog.hu/api/trackback/id/tr881989790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása