Biotúra Makromódra

A blog az endometriózisról szól, saját tapasztalatok alapján íródik, érzésekről, kihívásokról, kudarcokról és győzelmekről! Hogy együtt, könnyebb legyen!

Friss topikok

  • bioCsili: Szia, bocsi már régen nem voltam fent. :-( 6 hónapot voltam kint, tanultam és dolgoztam is. A holl... (2013.09.09. 18:18) Mozgalmas péntek - az élet nem áll meg..sőt
  • szél-víz: Michio egyébként 1926-ban született, azaz jelenleg 86 éves. Köszönet az előadásért, jó látni, hall... (2013.01.07. 03:57) Michio Kushi 2012-es előadása
  • bioCsili: Ő is ember, mi sem bizonyítja jobban, minthogy saját maga is keresztül ment komoly megpróbáltatáso... (2012.12.17. 19:59) Már számolom a napokat..
  • bioCsili: Köszönöm! Remélem egyre szélesebb körben ismertté válik a makrobiotika és egyre nő majd azok száma... (2012.12.17. 19:57) Változások - 2009-2012
  • scrts: Az endometriosis pszichoszomatikus hátterének jelentős szakirodalma van, ennek elég jó összefoglal... (2012.10.15. 14:49) Az endo lelki okai

Linkblog

Utolsó vasárnap Kushinál

2010.05.10. 03:12 bioCsili

Ma töltöm az utolsó vasárnapot Kushinál. Jövőhéten ilyenkor már New Yorkban leszek. Azért azt is várom már... de amíg itt vagyok, addig élvezem minden percét.

A hétvége csendesen telt, mint mindig a "bulis lányok" és a családosok elmentek New Yorkba, a krémje itt maradt. Ma zárult a fogyi klubosok heti tanfolyama, ezért tegnap karaoke partit rendeztek. Vicces volt! :-) Nem úgy zajlott mint ahogy a céges bulik szoktak, itt nincs pia, amitől megjön a pasik bátorsága az énekléshez. Nagyon aranyosak voltak Kayaam és Hiro is énekeltek, de leginkább a nők kezében volt a mikrofon.

Este a átlopóztunk a főházban lévő konyhába kicsit "feljavítani" a vacsorát. Inkább testreszabtuk úgy, ahogy nekünk ízlik. Tök izgis volt, mert amúgy nem lehet főznünk egyáltalán, kivéve az órákon. Szerencsénk volt, mert mindenki vagy vacsorázott vagy dolgozott így nyugodtan tudtunk kontárkodni. El nem tudjátok képzelni mennyire jó volt megkeverni a rizst, hozzáadni a misot, elkészíteni egy ume-kuzu teát... Istenem, annyira hiányzik a főzés!!! Ugyanezt reggel is megjátszottuk, de már nem volt akkora szerencsénk, lebuktunk. Finom vaníliás édességet csináltam almával, fahéjjal..jaj de finom volt! Kicsit később szóltak, hogy nem szabad főznünk az órákon kívűl, mert ha bármi bajunk lesz az az ő felelősségük, így ha szeretnénk valamit, szóljunk. Szóltam, majd azt a választ kaptam, hogy ahhoz engedélyt kell kérni a nem tudom kitől és 3 emberen ha keresztül megy, akkor 8 dollárért kapok egy olyan teát amit szeretnék, hiába van meg minden hozzávalóm. No komment.

Egész hétvégén nagyon hideg volt itt a hegyekben. Tegnap és ma is esett jégeső és egy pici hó is. Úgyhogy ha otthon szélsőséges az időjárás, akkor itt milyen?!

Szombaton elmentünk Pittsfieldbe egy bioboltba. Nem túl nagy város Pittsfield, de a bioboltja nagyobb, mint a Mediline mondjuk és van külön makrobiotikus rész is tele finomságokkal. Rengeteg szárított gyümölcs, fűszerek, gabonák, algák,minden ami kell. Valamivel olcsóbb mint otthon, de mivel New York-ban főzni fogok magamnak így szinte minden alapanyagot meg kellett vennem. Kíváncsi vagyok milyenek lesznek az amerikai cuccok. A Clearspring márkát nagyon szeretem, szinte mindenből azt használom otthon, amit csak gyártanak. Itt a Mitoku az egyik legismertebb márka. A Clearspring kicsit drágább árkategória, de nagyon finom és jó minőségű. Nagyon fontos, olyan alapanyagokat használni mindenből ami jó minőségű. Fontos a tisztított víz, a biozöldség és hogy minden amit csak megeszünk lehetőleg bio/organikus legyen. Így visszük be a lehető legkevesebb káros anyagot a szervezetünkbe. Sajnos a bio termékeket is a szabad ég alatt termesztik, tehát a környezeti hatásoknak a légszennyezettségnek stb. azok is ki vannak téve, de kevesebb permetszert tartalmaznak, mint a többi zöldség. Ízre pedig összehasonlíthatatlan egyik a másikkal. Sokkal édesebb, finomabb a biozöldség, de azt sem mindegy, hogy kitől veszi az ember a piacon. Itt tudok interneten rendelni organikus zöliket, amit kiszállítanak ide Kushihoz, hogy NY-ba ne kelljen piacot vagy biozöldségest keresgetnem. Itt amit csak lehet online rendelnek, pedig nincs is jobb egy szombat reggeli piacozásnál...:-).

 

A bejegyzés trackback címe:

https://makrobio.blog.hu/api/trackback/id/tr421987409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása