Imádom a tavaszi reggeleket... májustól ahogy kel fel a nap, csicseregnek a madarak és ahogy reggelizünk a teraszon, érezhetjük a levegőben ahogy a nap egyre melegebben süt és minden egyre fényesebb, csillogóbb lesz.
Nincs még korán, csak fél 8.. szépen nyugodtan, leülünk a kerti székek fehér puha párnáira, az asztalon meggyújtunk egy gyertyát. Árválkodik szegény. Túl sok már a fény. A forró leves csak úgy gőzölög, már túl meleg van ahhoz, hogy gyorsan lehüljön. Miso leves a reggeli, mint minden reggel, csak épp mindig más zölikkel, változatosan elkészítve. Hol gyufaszálra, hol virágokra, hogy hosszúkásra várom a zöldségeket, vékonyan. Maximum 3 féle zöldséget váltogatok, van hogy gombával, vagy gomba nélkül, algával vagy anélkül, rizs, vagy árpamisoval, esetleg tészvával.. mindig más és más. Másodiknak, (ha van időnk, mert két étel nyugodt elfogyasztása nálam 40 perc is lehet) köleskását készítek épp, mint a fényképen. Mellette pici olajon quick sauteed káposzta, és szezámsó.
A meleg leves felébreszti a gyomrot, a gabona étel pedig megnyugtat, elégedetté tesz. Fontos, hogy ne rohanva, kapkodva együnk, hanem ülve, kényelmesen, nyugodtan. Mennyivel jobban indul egy nap, ha van fél óránk pluszban...é s mennyivel kell korábban kelni? Csak 30 perccel. :-)