Biotúra Makromódra

A blog az endometriózisról szól, saját tapasztalatok alapján íródik, érzésekről, kihívásokról, kudarcokról és győzelmekről! Hogy együtt, könnyebb legyen!

Friss topikok

  • bioCsili: Szia, bocsi már régen nem voltam fent. :-( 6 hónapot voltam kint, tanultam és dolgoztam is. A holl... (2013.09.09. 18:18) Mozgalmas péntek - az élet nem áll meg..sőt
  • szél-víz: Michio egyébként 1926-ban született, azaz jelenleg 86 éves. Köszönet az előadásért, jó látni, hall... (2013.01.07. 03:57) Michio Kushi 2012-es előadása
  • bioCsili: Ő is ember, mi sem bizonyítja jobban, minthogy saját maga is keresztül ment komoly megpróbáltatáso... (2012.12.17. 19:59) Már számolom a napokat..
  • bioCsili: Köszönöm! Remélem egyre szélesebb körben ismertté válik a makrobiotika és egyre nő majd azok száma... (2012.12.17. 19:57) Változások - 2009-2012
  • scrts: Az endometriosis pszichoszomatikus hátterének jelentős szakirodalma van, ennek elég jó összefoglal... (2012.10.15. 14:49) Az endo lelki okai

Linkblog

Jó reggelt!

2011.05.31. 08:00 bioCsili

Imádom a tavaszi reggeleket... májustól ahogy kel fel a nap, csicseregnek a madarak és ahogy reggelizünk a teraszon, érezhetjük a levegőben ahogy a nap egyre melegebben süt és minden egyre fényesebb, csillogóbb lesz.

Nincs még korán, csak fél 8.. szépen nyugodtan, leülünk a kerti székek fehér puha párnáira, az asztalon meggyújtunk egy gyertyát. Árválkodik szegény. Túl sok már a fény. A forró leves csak úgy gőzölög, már túl meleg van ahhoz, hogy gyorsan lehüljön. Miso leves a reggeli, mint minden reggel, csak épp mindig más zölikkel, változatosan elkészítve. Hol gyufaszálra, hol virágokra, hogy hosszúkásra várom a zöldségeket, vékonyan. Maximum 3 féle zöldséget váltogatok, van hogy gombával, vagy gomba nélkül, algával vagy anélkül, rizs, vagy árpamisoval, esetleg tészvával.. mindig más és más. Másodiknak, (ha van időnk, mert két étel nyugodt elfogyasztása nálam 40 perc is lehet) köleskását készítek épp, mint a fényképen. Mellette pici olajon quick sauteed káposzta, és szezámsó.

A meleg leves felébreszti a gyomrot, a gabona étel pedig megnyugtat, elégedetté tesz. Fontos, hogy ne rohanva, kapkodva együnk, hanem ülve, kényelmesen, nyugodtan. Mennyivel jobban indul egy nap, ha van fél óránk pluszban...é s mennyivel kell korábban kelni? Csak 30 perccel. :-)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://makrobio.blog.hu/api/trackback/id/tr132942889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása