Biotúra Makromódra

A blog az endometriózisról szól, saját tapasztalatok alapján íródik, érzésekről, kihívásokról, kudarcokról és győzelmekről! Hogy együtt, könnyebb legyen!

Friss topikok

  • bioCsili: Szia, bocsi már régen nem voltam fent. :-( 6 hónapot voltam kint, tanultam és dolgoztam is. A holl... (2013.09.09. 18:18) Mozgalmas péntek - az élet nem áll meg..sőt
  • szél-víz: Michio egyébként 1926-ban született, azaz jelenleg 86 éves. Köszönet az előadásért, jó látni, hall... (2013.01.07. 03:57) Michio Kushi 2012-es előadása
  • bioCsili: Ő is ember, mi sem bizonyítja jobban, minthogy saját maga is keresztül ment komoly megpróbáltatáso... (2012.12.17. 19:59) Már számolom a napokat..
  • bioCsili: Köszönöm! Remélem egyre szélesebb körben ismertté válik a makrobiotika és egyre nő majd azok száma... (2012.12.17. 19:57) Változások - 2009-2012
  • scrts: Az endometriosis pszichoszomatikus hátterének jelentős szakirodalma van, ennek elég jó összefoglal... (2012.10.15. 14:49) Az endo lelki okai

Linkblog

Makrobiotikus tisztító tábor - Püspökszentlászló

2011.06.14. 12:20 bioCsili

Ma estétől makrobiotikus női tisztítótáborba megyünk Püspökszentlászlóra. Ráth Zsuzsa szervezésében 10 nő nekivág az útnak. Az arborétumban található plébánián fogunk lakni, csodás környezetben.

Az 5 napos táborban minden nap más szervpárokat tiszítunk különféle ételekkel, gyógyitalokkal, jógával, kirándulással, nyirokmasszázzsal...stb. még a program számunkra is meglepetés. Csak ezeket az infókat árulták el, illetve azt, hogy mivel készüljünk.

Kell hálózsák, túracipő, kullancsriasztó, polifoam, hátizsák, napkrém, sapka, beöntőkészülék és Neti. Direkt ezeket hagytam a felsorolás végére, nehogy hirtelen sokkot kapjatok. Mivel tiszítás fog folyni, kipróbáljuk a házi beöntést és a neti orrtisztító "készüléket" is. Ez egy kis kancsó, és allergia esetén kifejezetten ajánlott a használata, hiszen jól átmossa az orrot és így az irritált nyálkahártyát megtisztítja, megnyugtatja. Nekem az allergiám nagyon sokat javult amióta makrózom. Szinte elő sem jön, pedig korábban két hónapig tüsszögtem, folyt az orrom, viszketett a torkom és tüdőm is megsínylette a március-áprilisi hónapokat. Volt idő, amikor még gyógyszert is kellett szednem a tünetek enyhítésére. Ez mára a múlté. Akin viszon méginkább érzem ennek az életmódnak a jó hatását az a párom. Neki tavasztól őszig allergiája van már évek óta. Amióta eszik makrobiotikus ételeket is, azóta szinte tünetmentes, nem kell szteroid injekciót használnia sem orrspayt vagy gyógyszert. Ő ilyenkor már nem lát az allergiától, ellenben most még egyáltalán semmilyen kiegészítő segédterméket nem kellett használnia. Büszkén is meséli mindenkinek, hogy amióta ő makrobiotikus :-) azóta huss, az allergia elszállt.

Visszatérve a táborra. Mivel itt is a természet szívében leszünk, egy női engergiákkal teli szakrális helyen, térerő nem igazán lesz. Laptopot nem viszek. Írni legközelebb vasárnap este fogok tudni, miután hazaértünk. Igazság szerint ezt a pár napot szeretném tényleg elektronikus és mindenféle kütyü nélkül eltölteni, hogy feltöltődjek és megerősödjek. Ez a pár nap csak rólunk fog szólni nőkről, egymás erősítéséről, segítéséről. Szerintem csodálatos dolog nőnek lenni, ebben az elférfiasodott világban meg főleg!

Jövő kedden főzés! Ne felejtsétek!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://makrobio.blog.hu/api/trackback/id/tr862982872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása