Mától 3 napos Shiatsu alaptanfolyamra megyek a Nemzetközi Shiatsu Iskolába! Alig várom, hogy újra végigvegyük azt, amit már Amerikában is tanultam tavaly. Sokat felejt az ember, ha nem gyakorol. Sok akupresszúrás pontra emlékszem még, de hogy hányas pont, vagy melyik meridián azt már nem biztos hogy meg tudom mondani. Csak azt tudom hogy főbb pontok és stimulálni kell őket.
Kíváncsi vagyok miket fogunk tanulni. Mivel az alapító Madocsay Eszter is makrobiotikát ajánl, valószínű hogy makros shiatsut tanulunk majd, mint Amerikába. Ez egy irányvonal, amit még Kushiék alakítottak ki évekkel ezelőtt egy shiatsu mesterrel.Arra is kíváncsi vagyok mennyien leszünk. Egy barátnőm is jelentkezett akinek még egy fél éve kb én mutattam be Pankát aki a legkedvesebb shiatsu gyakorló a világon! Amellett, hogy egy jótét lélek, olyan keze van, hogy 1 óra után teljesen kicserélve jövök el tőle.
1 éve járok kb erre a tipusú masszázsra, és minden áldott alkalommal mintha más világba kerülnék utána. Ha zaklatottan megyek oda, akkor teljesen lenyugtat, ha boldogan akkor azt erősíti fel. Van hogy elalszom közben, van hogy csak a felénél tudom elengedni magam. Finom nyomástechnikával dolgozik, nem gyúró vagy csontkovács keménységgel.
Szerintem hetente ennyi relaxáció és pihenés kell! Itt feltöltődöm és erőt kapok a következő hétre.
Mára ebédre tavaszi rizssalátát viszek préselttel, ez hamar megvan és hidegen is nagyon finom. Holnapi ebédre sushit tervezek, a vasárnapra egy misos egytál ételt.
Szép hétvégét!