Biotúra Makromódra

A blog az endometriózisról szól, saját tapasztalatok alapján íródik, érzésekről, kihívásokról, kudarcokról és győzelmekről! Hogy együtt, könnyebb legyen!

Friss topikok

  • bioCsili: Szia, bocsi már régen nem voltam fent. :-( 6 hónapot voltam kint, tanultam és dolgoztam is. A holl... (2013.09.09. 18:18) Mozgalmas péntek - az élet nem áll meg..sőt
  • szél-víz: Michio egyébként 1926-ban született, azaz jelenleg 86 éves. Köszönet az előadásért, jó látni, hall... (2013.01.07. 03:57) Michio Kushi 2012-es előadása
  • bioCsili: Ő is ember, mi sem bizonyítja jobban, minthogy saját maga is keresztül ment komoly megpróbáltatáso... (2012.12.17. 19:59) Már számolom a napokat..
  • bioCsili: Köszönöm! Remélem egyre szélesebb körben ismertté válik a makrobiotika és egyre nő majd azok száma... (2012.12.17. 19:57) Változások - 2009-2012
  • scrts: Az endometriosis pszichoszomatikus hátterének jelentős szakirodalma van, ennek elég jó összefoglal... (2012.10.15. 14:49) Az endo lelki okai

Linkblog

Oklevéllel a kézben

2011.06.26. 22:39 bioCsili

Vasárnap délutánra 3 nap shiatsu elméleti és gyakorlati oktatás után megkaptuk az oklevelet, melyel lehetőségünk van ismerősökön, barátokon, családtagokon maszírozni, gyakorolni, majd továbbtanulni a Shiatsu iskola akkreditált shiatsu gyógyász képzésén.

 

 

 

Az alapgyakorlatsor (egy óra ellazulás) alatt végigmegyünk a hólyag és szívmeridiánon és fontosabb pontokon a testen, arcon és fejtetőn egyaránt. Segítjük a teljes test ellazulását, a szervek működésének kiegyensúlyozását.

Alaptesthelyzetben a hason fekve kezdjük el kezelni a pácienst a háton, majd a láb hátsó részén. Így szinte a teljes hólyagmeridiánon végig megyünk. Ez a meridián köti össze a víz jegy típusú szerveket, mint a vese, és hugyhólyag, hólyagvezeték. Majd a talp következik, és a másik láb végeztével megkérjük  a partnert, hogy forduljon a hátára. 

 

 

 

Ekkor kezdjük a szív meridiánt kezelni, mely az egyik legintimebb vonal véleményem szerint a testen. A hónalj belső részéből indul és végigfut a kar belső szélén egészen a kisujj belső körömágyáig. Kézfej kezelése következik, ahol a jolly-joker pontot sosem hagyjuk ki, mely a vastagbél 4-es pont, immunerősítésre, általános fájdalomcsillapításra, fog, fejfájásra...mindenre jó. Ezt a pontot csak óvatosan..mindenkinek érzékeny.

Mindkét kar és kézfej kezelése után megkérjük a partnert, hogy üljön fel, ekkor következik a váll, nyak kezelése. A nyak az egyetlen olyan testrészünk, melyen az összes meridián keresztül fut. Így már akár nyakkörzéssel is tudjuk segíteni a szerveink működését. Megnyomtuk az epehólyag 20-as pontot (megfázás, fülfájás, huzat esetén) és az öreglyukat (tiszítja a gondolatainkat, javítja a vérellátást) melyek fejfájásnál, immunerősítésnél használhatóak.

Végül megkérjük, hogy feküdjön a hátára és befejezésképp az arcon megyünk végég, homlok, fejtető, arcon megkeressük a gyomor 3-as pontot, mely ellazítja az egész arcot, gyulladásnál, megfázásnál nagyon jó. A következő pont a vastagbél 20-as, mely az orr kidugítására is tökéletesen alkalmas. Fejtetőn megkeressük a kormányzó 20-as, mely az égi, jang energiák belépési helye a testben. Majd jönnek a fülecskék, melyek az egész test reprezentálói, a halláspont ami a vékonybél 19-es, és végül a kezünket puhán az arcra helyezzük pár lélegzetvételig, jelezve, hogy vége a kezelésnek.

A 3 nap alatt fokozatosan tanultuk a gyakorlatokat, elmélettel együtt. A teljes kezelést vasárnap délután adtuk egymásnak 1-1 órában. Én a kezelés első részében aludtam el, Ritus a másodikban. Az a jó, ha minél lazábbak lehetünk úgyanúgy a kezelő és a páciens is. Nekem ez az egy órás shiatsu adás is nagyon pihentető volt. Az elején picit kapkodtam, hogy mi mi után jön, majd elengedtem ezt az egész görcsölést és jött ami jött, egymás után folyamatosan. Talán egy lépést hagytam ki, de ez nem baj. Inkább legyen folyamatos minthogy szerencsétlenkedjek a partner körül. Az zavaró lesz számára és számomra is egyaránt. Ohasi japán shiatsugyógyász azt mondja, hogy a lényeg, hogy te, a kezelő jól érezze magát közben, hiszen akkor biztos, hogy a páciensnek is jó lesz.

A shiatsu célja az életerő harmonizálása, beindítása az érintésen keresztül. Alapja a kínai gyógyászat, ami a testben lévő életenergiát feltételezi (csí, japánoknál Ki) amely energia mindenhol ott van a világban. Testünket behálózza  egy energiarenszer (meridián) melyek érintésén alapul a technika. Célunk, nem a tünetek kezelése, hanem a test öngyógyító folyamatainak beindítása.

...és a csapat 2011.06.24-27

 

A bejegyzés trackback címe:

https://makrobio.blog.hu/api/trackback/id/tr853018196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása