Hozzávalók 4-6 fő részére:
1 csésze köles
1 l 100%-os bio almalé (Alnatura DM-es nagyon finom)
1 tálca málna (1/2 kg)
agar agar (zselésítő)
A kölest nem kell beáztatni, lemosom szitában és felteszem főni 3-4 pohár almalével. Kb 25 perc alatt megfő. Kicsi almalébe keverek 2 kiskanál agar-agart, majd a lemosott málnát beleteszem és együtt felteszem főni egy 10 percre. Miután a köles elkészült öszeturmixolom. Ha nagyon sűrű még, önthetek hozzá almalevet. A köles nagyon összeáll, ha kihűl, úgyhogy óvatosan kell vele bánni. Hőálló tálba öntöm, majd rá a málnát, levével együtt, és ahogy hűl úgy fog fokozatosan megkeményedni a teteje. Amint lehet, a hűtőbe tesszük és így tartjuk tálalásig.
A tanfolyamon volt vaníliapuding hozzá. Ez fontos, mert az adja az édes ízt hozzá. Ha nem csináltok pudingot a tetejére, akkor mindenképp tegyetek 2-3 evőkanál rizsszirupot a kölesbe és a málnaszószba is, ugyanennyit.
Málna helyett, használhattok ribizkét, almát, körtét, bármilyen szezonális gyümölcsöt.
A köles nagyon jó alap az édességeknek liszt helyett.
Jó étvágyat hozzá!