Szerda este is vendégem volt, Juli jött át, akivel együtt tornázunk és a Kushiban is együtt voltunk...de jó is volt, annyit sétáltunk és beszélgettünk.....
Szerda este egy árpa-gomba levest készítettem. A szerda amúgy is árpás nap, de mostanában kevesebb árpát ettem. A kiegyensúlyozáshoz erre is figyelni kell így gondoltam egy árpaleves tökéltetes lesz. Mire megettük, elkészült az azuki fehérrépával és feltettem még főni egy nishime zöldséget is (répa, káposzta, póré). A leveshez pároltam sárgarépa zöldjét, (nagyon magas a rosttartalma, nőgyógyászati eltéréseknél kifejezetten jó) egy kis ume ecettel szórtam meg a végén és jaaj, de finom lett. Amellett, hogy nagyon egészséges, még finom is, bátran egyétek a sárgarépazöldjét.
A piacon mindig el szoktam kérni, mert sokan kidobatják. Pedig ha még pár napon belül felhasználják nagyon értékes tápanyagokat nyerhetnének belőle. Tőlem is mindig kérdezik, hogy minek viszem?! De nem a nyulaknak...az biztos. :-)
Tegnap nem volt desszert, nem is tudom, hogy bírtam ki nélküle...nem volt könnyű, miután elpakoltam este, gyorsan le is feküdtem, hogy ne rontsam el az estét az édességevéssel. Mostanában ezzel küszködök... és ez inkább lelki eredetű, minthogy nagyon kívánom mert túl sósan eszem. Nem eszem sósan, ezt szerintem a főzőtanfolyamon ottlévők is megerősíthetik. -) mégis küzdelem van. Craving for the sweets.
Megpróbálom az édeszöldség ital kúrát egy pár hétig...hátha akkor helyreállok és nem kívánom majd annyira.