Az egyik kedvencem, egyszerűen bármikor és bármennyit meg tudnék enni belőle. Gyerekkoromban is imádtam a tejbegrízt, így nagy szívfájdalmam lett volna, ha nem lehetne ezt makrósan elkészíteni... DE el lehet! :-)
Hozzávalók:
Fél liter rizstej
Fél csésze tönkölydara (de kukoricadarából is lehet)
1-2 kanál rizsszirup
csipet só
pici szerecsendió, fahéj - ezek kihagyhatóak
Amazake puding - készen kapható a Diótörőbe
Kékáfonya lekvár - ez a Kulinárisba vettem, cukor és adalékanyagmentes, de a Diótörőbe is vannak nagyon finomak.
A tejbegrízt megfőzzük a szokásos módon, pici sóval, majd kitesszük tányérba és a tetejére teszünk egy kanál amazakét, majd rá egy kiskanál lekvárt.
Nyami. Egyszerű, gyors, finom, egészséges!
A rizstejjel azért vigyázzunk, ha túl sokat fogyasztunk belőle, nyákosít. Ezt kitisztítandó a shiitake gomba nagyon jól tisztítja a szervezetet az állati eredetű és a növényi eredetű tejtermékektől is.