A jóból is megárt a sok - tartja a mondás. Ezt az esti desszertes órán nem vettük figyelembe. A 4 féle finomságot 1,5 óra alatt készítettük el. Mindenki tette a dolgát, szeletelt, reszelt, pirított, kavargatott, sűrített, ízesített. A kis létszám családiassá tette az estét és baráti beszélgetések alakultak ki, miközben lassan emésztettünk a finomságok között.
A gyömbéres gyümölcskanten ebbe a melegbe alig akart megkeményedni, így végül a mélyhűtőbe kötött ki, így majdnem el is felejtkeztünk róla.
Az első díjat úgy vettem észre a kukoricapuding vitte el. A kreativitás is előjött, a lányok díszítgették az édességek tetejét, hogy még kívánatosabb legyen.
A második a tejberizs volt mandulaszósszal és vörösáfonyával, a harmadik pedig a sárgabarackos gyümölcstorta.
Ez azért került a harmadik helyre véleményem szerint, mert a mandulakrémhez egy pudingot használtunk, amin sajnos érezni lehetett a kukoricakeményítőt. Persze így is elfogyott a torta háromnegyede, szóval annyira rossz így sem volt. :-)
Jó volt látni, mennyire ízlik mindenkinek, anélkül, hogy lisztet, cukrot, tojást, vagy ízfokozókat használtunk volna. Minden tiszta természetes, bio alapanyagból készült, gabonákkal. Azért is válaszottam ezeket az édességeket, mert egy muffint, vagy gyümölcsös piskótát mindenki meg tud sütni, az annyira nem makrós. Persze a módszer ahogy elkészítjük az az, úgyhogy előbb-utóbb ilyet is beleteszek a desszertes órába.