Az előbbi bejegyzésem hosszúra sikerült ezért gondoltam egy következőben folytatom a nyaralás további témáit, mely egy makrós fejében joggal fordul meg.
Rendben, hogy az első két nap ilyen kényeztetésben lesz részem, főznek rám és én is főzhetek, mi lesz Franciaországban? Hétfőtől péntekig egy szállodában fogunk lakni, ahol nem lesz lehetőségem főzni és nem is főznek rám. Tehát teljesen ki leszek szolgáltatva a helyi éttermeknek. Vagy mégsem?
Egyeztettem a hotellel, hogy egyedi táplálkozást folytatok egészségügyi okokból és megkérdeztem őket, megfőznék-e nekem a barnarizst, amit viszek. Igent mondtak! Ehetem azt is köretként vagy reggelinek még meglátom mik lesznek ott a lehetőségek.
De ez igazán elkötelezett hozzáállás. Biztonságérzetet ad, ha vannak velem makrós alapanyagok, nem biztos, hogy minden nap főzetem majd a rizst magamnak. Sütök sütit az útra, és még a barátnőméknél is összedobhatok valamit ami 1-2 napig jó. A rizsgolyók noriba umepasztával 2-3 napig is eltarthatók hűtés nélkül végszükség esetén.
Viszek umepasztát, misot, szójaszószt, rizsmalátát, amazakét, magokat, kenyeret, ropogtatni valókat a Diótörőtöl vagy a DM-ből.
Még körbenézek. 5 nap nem a világ vége. Nyaralunk, jól érezzük magunkat. Az étkezés nem állhat ennek az útjába és kétlem hogy Michio Kushi és a többi követője nem utazott volna soha sehova mert akkor nem tudtak volna mit enni...
Legyünk megengedőbbek magunkkal és élvezzük az életet makrósan ilyenkor is!