Rájöttem, hogy az új kedvenc fűszerem a kakukkfű. Pontosabban az a picinyke darab, ami a kerti fűszeresládában nődögél. Mert a miénk, a sajátunk, mely pici mennyiségben is fantasztikus ízt ad az ételhez.
Napok óta kívánom a tésztát.... már többször kigondoltam a fejemben, hogy milyen tészták közül szeretnék választani. A párom a hallal van így már napok óta. Ő halat, én tésztát ennék.
Délben elmentem a piacra és vettem két szelet pangasius filét. Ahogy hazaértem, máris nekikezdtem az ebéd készítésnek.
Megpároltam egy kis vizen hagymát, gyufaszálra vágott répát és a felcsíkozott halat. Megsóztam és párolgattam a wokban közben megkevertem néha, hogy a hal minden oldala megpuhuljon. Közben feltettem a vizet főni a linguini tésztához. (teljesőrlésű tönkölytészta, Alce Nero, még olaszországból hoztuk, de szerencsére ez a márka itthon is kapható) A kerti fűszeresből téptem néhány szál kakukkfüvet azt rádobáltam, majd koriandert is adtam hozzá de ezt szárított formában. A beáztatott shiitake gombát felszeleteltem, majd kicsi vizen shoyuval és mirinnel feltettem főni kb 15 percet, míg a lét beszívta magába a gomba. Hozzáöntöttem a halhoz majd rátettem a főtt tésztát a tetejére és meglocsoltam egy kevés umeecettel.
Míg az utolsókat rotyogta a főétel, csináltam gyorsan egy préselt salátát, káposztából, gyufaszálra vágott répából és rukkolából. Ehhez is umeecetet tettem majd kinyomkodtam és betettem a préselőbe.
Míg elpakoltam és megterítettem a hal is készen lett, összekevertem a wokban és egy bazsalikomlevéllel tálaltam.
mmmm de finom lett! :-) Repetáztam is belőle. Ha elkészítitek, jó étvágyat hozzá! :-)