Biotúra Makromódra

A blog az endometriózisról szól, saját tapasztalatok alapján íródik, érzésekről, kihívásokról, kudarcokról és győzelmekről! Hogy együtt, könnyebb legyen!

Friss topikok

  • bioCsili: Szia, bocsi már régen nem voltam fent. :-( 6 hónapot voltam kint, tanultam és dolgoztam is. A holl... (2013.09.09. 18:18) Mozgalmas péntek - az élet nem áll meg..sőt
  • szél-víz: Michio egyébként 1926-ban született, azaz jelenleg 86 éves. Köszönet az előadásért, jó látni, hall... (2013.01.07. 03:57) Michio Kushi 2012-es előadása
  • bioCsili: Ő is ember, mi sem bizonyítja jobban, minthogy saját maga is keresztül ment komoly megpróbáltatáso... (2012.12.17. 19:59) Már számolom a napokat..
  • bioCsili: Köszönöm! Remélem egyre szélesebb körben ismertté válik a makrobiotika és egyre nő majd azok száma... (2012.12.17. 19:57) Változások - 2009-2012
  • scrts: Az endometriosis pszichoszomatikus hátterének jelentős szakirodalma van, ennek elég jó összefoglal... (2012.10.15. 14:49) Az endo lelki okai

Linkblog

Vacsorát készített a csapat

2011.10.20. 21:42 bioCsili

Ma este mi magunk készítettük el a vacsoránkat, ami állt 3 féle levesből, 6 féle gabonából, 4 féle préselt salátából, 1 blansoltból, 3 féle tempurából és hozzá gyömbéres shoyus szószból.

Nagyon gyakorlat orientált itt az oktatatás, ezért is mondanám azt, hogy jobban tetszik itt, mint Beckettben. Az előadók is valahogy közvetlenebbek és jobban foglalkoznak velünk, a kérdéseinkkel, mint a tengerentúl.

Két fős csoportokban mindegyik csapat főzött egy féle gabonát (rizs-azukival, rizs-édesrizzsel, rizs-szezámmaggal, rizs-lábosban, rizs-hatomugival, rizs-árpával) és egyféle préselt salátát (répa-só, jégcsapretek-citromhéj-mirin, káposzta-só, retek-káposzta), 3 csapat (köztük az én csapatom is) levest (többéle összetevőből mi állítottuk össze, mi legyen benne és miből mennyi, shoyuval vagy misoval, wakaméval vagy home made dashival (nem zacskós) illetve 3 csapat tempurát készített lótuszból, édesburgonyából, gyufaszálra vágott répa-jégcsapretek kombinációból egy blansolt babot is készítettünk és valaki a tempurához szükséges szószt is elkészítette (shoyu-víz-gyömbér) hogy az olajos ételt könnyebben megemésszük. 

Mondhatni zsibvásár hangulat lett egyszerre a tanulókonyhában, mindenki óriási lelkesedéssel és kíváncsisággal kezdett bele a főzésbe.

Fél 5 és fél 7 között mindennel elkészültünk. Mobilgázok segítségével főztünk ennyi mindent, mely egy égős, hordozató, (flakon gázzal működik) nagyon praktikus eszköz. Mindenhová magunkkal lehet vinni, mert nagyon kis helyet foglal és könnyű...érdemes beszerezni. 

Mindent megkóstoltunk, így ha most lehet azt mondtani hogy össze-vissza energiáink vannak akkor az úgy van. :-) Minden keveredett mindennel, de egy biztos. Mennyei finomra sikerült.

Nekem speciel az a leves ízlett a legjobban, amit mi készítettünk, valószínűleg azért, mert a hagymát pici szezámolajon megdínszteltük és úgy tettük a levesbe. Ez egy olyan egyedi ízt adott neki, ami amellett, hogy édes volt elégedettséget is adott. Volt még benne gomba, édesburgonya, répa, a végén árpamisot tettünk bele és a tetejére póréhagymát. Nyami. :-)

A préseltek közül a jégcsapretek ízlett a legjobban citromhéjjal és mirinnel. (megint az édes íz) picit inkább nyári ízesítés a citrom miatt szerintem, de húúú de finom volt, próbáljátok ki valamilyen édes íz mellé (mondjuk sütőtök nishime). A tempurát ma kihagytam, mert olajos és az most nem előnyös nekem. Elég olaj van az ételben amúgy is, (szezámmag, babok, napközbeni főzőórán is kóstolunk tempurákat) meg a torokfájásomat nem szeretném tetőzni egy köhögéssel is.

A chef is evett az ételekből és kedvesen megdícsért bennünket milyen ügyesen főztünk. Biztos jó érzés neki is, ha néha ne ő készíti a vacsorát. :-)

Próbáljátok ki milyen ha többféle gabona főzési módot próbáltok ki egyszerre csak kis mennyiségben is, pl kuktás és lábosos rizs, hogy megérezzétek a különbséget a jangabb és a jinebb főzési módok között.

Nekünk ma annyi féle volt, hogy nehéz lett volna különbséget tenni...nekem a szezámmagos rizs ízlett a legjobban és a hatomugis. A szezámmagos kicsit mancsos volt, úgy összetapadt, mintha édesrizs is lett volna benne, pedig nem volt. Az állagát nagyon szerettem. A hatomugit meg imádom a finom diós íze miatt, így azt bárhol, bármikor... :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://makrobio.blog.hu/api/trackback/id/tr383318653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása