Biotúra Makromódra

A blog az endometriózisról szól, saját tapasztalatok alapján íródik, érzésekről, kihívásokról, kudarcokról és győzelmekről! Hogy együtt, könnyebb legyen!

Friss topikok

  • bioCsili: Szia, bocsi már régen nem voltam fent. :-( 6 hónapot voltam kint, tanultam és dolgoztam is. A holl... (2013.09.09. 18:18) Mozgalmas péntek - az élet nem áll meg..sőt
  • szél-víz: Michio egyébként 1926-ban született, azaz jelenleg 86 éves. Köszönet az előadásért, jó látni, hall... (2013.01.07. 03:57) Michio Kushi 2012-es előadása
  • bioCsili: Ő is ember, mi sem bizonyítja jobban, minthogy saját maga is keresztül ment komoly megpróbáltatáso... (2012.12.17. 19:59) Már számolom a napokat..
  • bioCsili: Köszönöm! Remélem egyre szélesebb körben ismertté válik a makrobiotika és egyre nő majd azok száma... (2012.12.17. 19:57) Változások - 2009-2012
  • scrts: Az endometriosis pszichoszomatikus hátterének jelentős szakirodalma van, ennek elég jó összefoglal... (2012.10.15. 14:49) Az endo lelki okai

Linkblog

Isteni receptek az első főzőóráról

2011.11.04. 21:39 bioCsili

Mától ismét mi készítjük el a vacsoránkat, mely egyelőre az oktató összeállításán alapszik, de holnapra már mindannyian készülünk egy menüösszeállítással, melyet átbeszélünk, majd a következő órákon el is készítünk.

Ma este inkább a relaxáló ételek voltak terítéken, de megtalálható volt benne az erősítő és a tisztító összetevő is, kisebb mennyiségben természetesen.

Kombu-shitake-daikon leves
Köles édesburgonyával és hagymával
Hummusz és hirtelensült csicserilabda tempura
Sütőben sült rozmaringos sütőtökszeletek
Blansolt bab szezámszósszal
Kimpira
Préselt saláta kínaikellel és jégcsapretekkel
Currys cukkini-hagymaszósz
Mandulásdesszert vaníliás zabitalból
és végezetül egy édeszöldség ital, amit már nem kóstoltam meg. (minden nap kapunk egy termosszal és a vacsora után egyáltalán nem kívántam)

A fenti összeállításból mindenképp megosztanám veletek a zukkiniszósz receptjét:

Hagymás-cukkíniszósz curryvel

2 cukkini, 1 nagy fej hagyma, pici szezámolaj/olivaolaj, pici víz, só curry

A zöldségeket kiskockákra vágom, a hagymát megpirítom kevés szezámolajon, majd a cukknit hozzáteszem és együtt pirítom őket. Majd pici vízzel felöntöm, hozzáadom a sót és fedő alatt lassú tűzön legalább 20 percig főzöm. Miután jól megpuhultak a zöldségek, hozzáadom a curryt, még ízesítem ha szükséges és melegen tálalom.

Rozmaringos sütőtök

A sütőtökön félholdra szeletelem kb 1 cm-es vastagságra, majd elhelyezem egy alacsony tepsin. Megöntözöm olivaolajjal és rozmaringgal, majd 190 fokra előmelegített sütőben puhára sütöm. Kb. 15-20 perc. Pici vizzel megöntözhetem hogy ne száradjon ki, melegen fogyasztom.

Csicseri tempura

Megfőtt csicseri, tempuratészta (ugyanannyi vizet és lisztet összekeverek, pici sütőporral vagy nyílgyökérporral, hogy ropogós legyen), forró olaj, (szagtalanított napraforgó, vagy szezámolaj). A csicserit belekeverem a tempuratésztába, majd onnan evőkanállal teszek az olajba és kis "gombócokat" sütök ki 4-5 perc alatt. Ropogós, finom tempurát kapunk. Hozzá mindenképp készítsünk shoyu-reszelt jégcsapretek/gyömbér-víz szószt, hogy könnyebben emészthessük és az olajat máris segítsük kivinni a szervezetünkből a jégcsapretek-gyömbér segítségével.

Mandulás-vaníliás zabtejpuding

1 l zabtej, vaníliás ízesítéssel, vaníliakivonat, kuzu, csipet só, mandulaliszt, rizsszirup

Az összetevőket folyamatos kevergetés mellett krémesre főzöm majd ízesített chruncie-val vagy házilag készített ropogós chruncie-val tálalom.

A blansolt babhoz nagyon finom szószt készítettünk:

pirított összetört szezámmag, tahini, citromlé, barnarizsecet, apróra vágott újhagyma. A szezámmagot megpirítom és suribachiba összetöröm egy kicsit, majd hozzákeverem a tahinit, citromlevet, barnarizsecetet és kevés vizet is, majd ízlés szerint ízesítem és apróra vágott újhagymával tálalom.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://makrobio.blog.hu/api/trackback/id/tr663354595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása