Mától ismét mi készítjük el a vacsoránkat, mely egyelőre az oktató összeállításán alapszik, de holnapra már mindannyian készülünk egy menüösszeállítással, melyet átbeszélünk, majd a következő órákon el is készítünk.
Ma este inkább a relaxáló ételek voltak terítéken, de megtalálható volt benne az erősítő és a tisztító összetevő is, kisebb mennyiségben természetesen.
Kombu-shitake-daikon leves
Köles édesburgonyával és hagymával
Hummusz és hirtelensült csicserilabda tempura
Sütőben sült rozmaringos sütőtökszeletek
Blansolt bab szezámszósszal
Kimpira
Préselt saláta kínaikellel és jégcsapretekkel
Currys cukkini-hagymaszósz
Mandulásdesszert vaníliás zabitalból
és végezetül egy édeszöldség ital, amit már nem kóstoltam meg. (minden nap kapunk egy termosszal és a vacsora után egyáltalán nem kívántam)
A fenti összeállításból mindenképp megosztanám veletek a zukkiniszósz receptjét:
Hagymás-cukkíniszósz curryvel
2 cukkini, 1 nagy fej hagyma, pici szezámolaj/olivaolaj, pici víz, só curry
A zöldségeket kiskockákra vágom, a hagymát megpirítom kevés szezámolajon, majd a cukknit hozzáteszem és együtt pirítom őket. Majd pici vízzel felöntöm, hozzáadom a sót és fedő alatt lassú tűzön legalább 20 percig főzöm. Miután jól megpuhultak a zöldségek, hozzáadom a curryt, még ízesítem ha szükséges és melegen tálalom.
Rozmaringos sütőtök
A sütőtökön félholdra szeletelem kb 1 cm-es vastagságra, majd elhelyezem egy alacsony tepsin. Megöntözöm olivaolajjal és rozmaringgal, majd 190 fokra előmelegített sütőben puhára sütöm. Kb. 15-20 perc. Pici vizzel megöntözhetem hogy ne száradjon ki, melegen fogyasztom.
Csicseri tempura
Megfőtt csicseri, tempuratészta (ugyanannyi vizet és lisztet összekeverek, pici sütőporral vagy nyílgyökérporral, hogy ropogós legyen), forró olaj, (szagtalanított napraforgó, vagy szezámolaj). A csicserit belekeverem a tempuratésztába, majd onnan evőkanállal teszek az olajba és kis "gombócokat" sütök ki 4-5 perc alatt. Ropogós, finom tempurát kapunk. Hozzá mindenképp készítsünk shoyu-reszelt jégcsapretek/gyömbér-víz szószt, hogy könnyebben emészthessük és az olajat máris segítsük kivinni a szervezetünkből a jégcsapretek-gyömbér segítségével.
Mandulás-vaníliás zabtejpuding
1 l zabtej, vaníliás ízesítéssel, vaníliakivonat, kuzu, csipet só, mandulaliszt, rizsszirup
Az összetevőket folyamatos kevergetés mellett krémesre főzöm majd ízesített chruncie-val vagy házilag készített ropogós chruncie-val tálalom.
A blansolt babhoz nagyon finom szószt készítettünk:
pirított összetört szezámmag, tahini, citromlé, barnarizsecet, apróra vágott újhagyma. A szezámmagot megpirítom és suribachiba összetöröm egy kicsit, majd hozzákeverem a tahinit, citromlevet, barnarizsecetet és kevés vizet is, majd ízlés szerint ízesítem és apróra vágott újhagymával tálalom.