Az egyik kedvenc levesem...hagyma-mochi krémleves gyömbérrel (vagy anélkül) pici norival/petrezselyemzölddel díszítve
Hozzávalók
2 fej hagyma/fő
1 tábla mochi (6 db van 1 zacskóba, abból 1)
pici olaj/víz
Barnarizs miso/édesmiso/só
A hagymát felkockázom, majd egy csepp olajon megpirítom, adok hozzá pici sót, és legalább 8 percig pirítgatom amíg szép fényes és áttetsző nem lesz (így jön ki mégjobban az édes íze). Hozzáadom a vizet, majd főzöm kb 10 percig, és hozzáadom a kockára vágott mochit. Együtt főzöm amíg a mochi is felolvad (5-10 perc még) majd botmixerrel pürésítem. Inkább kevesebb vízzel főzzétek és adjatok még hozzá, nehogy túl leveses legyen. A lényeg, hogy finom krémleves legyen belőle. Végül adhattok hozzá gyömbérlevet, misot, (bármelyiket) vagy csak sót/shoyut. Próbálgassátok, melyik fajta ízlik a legjobban.
Várom a kommenteket, kihek, hogy sikerült...:-)