Délután sütiket sütöttem az étteremben, egy mákos süteményt és egy csokis muffint. Most, a mákos receptet szeretném megosztani Veletek. Karácsonykor is tökéletes...
Tejtermék, fehérliszt és fehércukor mentes egészséges édesség!
Hozzávalók:
A sütőt már most bekapcsolom 165 fokra, hogy meleg legyen, mire összekeverem a tésztát.
Száraz alapanyagok:
250 g fehér tönkölyliszt
8 g sütőpor
Csipet só
1/2 kanál vaníliapor
1.5 bio citrom finomra reszelt héja
50 g mák
Nedves alapanyagok:
75 ml bio szagtalanított napraforgóolaj
1 doboz szójatejszín (kicsi)
125 ml juharszirup
Először összekeverem a száraz alapanyagokat a mák kivételével, majd a nedveseket is. Folyamatosan kevergetem a tésztát kézi habverővel vagy spatulával miközben öntöm hozzá a nedves alapanyagokat és szépen elkeverem. Mikor kész, hozzáadom a mákot és finoman elkeverem. Kiolajozott őzgerinc formába töltöm a tésztát, majd 25 percig sütöm. (fogpiszkálóval megnézem, ha még nem jó, tovább sütöm) Szerintem nyugodtan kihagyhatjuk a mákot, ha kerülni szeretnénk... biztosan úgy is nagyon finom, maximum nem mákos süteménynek hívják. :-)
A végeredmény nagyjából így néz ki :-)