Biotúra Makromódra

A blog az endometriózisról szól, saját tapasztalatok alapján íródik, érzésekről, kihívásokról, kudarcokról és győzelmekről! Hogy együtt, könnyebb legyen!

Friss topikok

  • bioCsili: Szia, bocsi már régen nem voltam fent. :-( 6 hónapot voltam kint, tanultam és dolgoztam is. A holl... (2013.09.09. 18:18) Mozgalmas péntek - az élet nem áll meg..sőt
  • szél-víz: Michio egyébként 1926-ban született, azaz jelenleg 86 éves. Köszönet az előadásért, jó látni, hall... (2013.01.07. 03:57) Michio Kushi 2012-es előadása
  • bioCsili: Ő is ember, mi sem bizonyítja jobban, minthogy saját maga is keresztül ment komoly megpróbáltatáso... (2012.12.17. 19:59) Már számolom a napokat..
  • bioCsili: Köszönöm! Remélem egyre szélesebb körben ismertté válik a makrobiotika és egyre nő majd azok száma... (2012.12.17. 19:57) Változások - 2009-2012
  • scrts: Az endometriosis pszichoszomatikus hátterének jelentős szakirodalma van, ennek elég jó összefoglal... (2012.10.15. 14:49) Az endo lelki okai

Linkblog

Mákos sütemény

2011.11.18. 21:27 bioCsili

Délután sütiket sütöttem az étteremben, egy mákos süteményt és egy csokis muffint. Most, a mákos receptet szeretném megosztani Veletek. Karácsonykor is tökéletes...

Tejtermék, fehérliszt és fehércukor mentes egészséges édesség!

Hozzávalók:

A sütőt már most bekapcsolom 165 fokra, hogy meleg legyen, mire összekeverem a tésztát.

Száraz alapanyagok:

250 g fehér tönkölyliszt
8 g sütőpor
Csipet só
1/2 kanál vaníliapor
1.5 bio citrom finomra reszelt héja
50 g mák

Nedves alapanyagok:

75 ml bio szagtalanított napraforgóolaj
1 doboz szójatejszín (kicsi)
125 ml juharszirup

Először összekeverem a száraz alapanyagokat a mák kivételével, majd a nedveseket is. Folyamatosan kevergetem a tésztát kézi habverővel vagy spatulával miközben öntöm hozzá a nedves alapanyagokat és szépen elkeverem. Mikor kész, hozzáadom a mákot és finoman elkeverem. Kiolajozott őzgerinc formába töltöm a tésztát, majd 25 percig sütöm. (fogpiszkálóval megnézem, ha még nem jó, tovább sütöm) Szerintem nyugodtan kihagyhatjuk a mákot, ha kerülni szeretnénk... biztosan úgy is nagyon finom, maximum nem mákos süteménynek hívják. :-)

A végeredmény nagyjából így néz ki :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://makrobio.blog.hu/api/trackback/id/tr973395030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása