Esténként szívesen eszem egyszerűen elkészíthető gabona egytál ételeket mostanában. Úgy érzem, eleget vagyok a konyhában..napi 7-9 órát... :-) bár imádok ott lenni, nem arról van szó, mégis jó alkalmanént gyorsan elkészíthető ételt az asztalra tenni.
Egyik kedvencem a krémes zöldségleves árpával, kuktában.
Az árpát kuktában kombuval és shitakéval főzzük kb 25 percig, majd ahogy lehül a kukta, beletesszük azokat a zöliket, amelyeket szeretnénk... inkább gyökereseket vagy kereket javaslok, semmiképp sem leveleset, (brokkolit-karfiolt sem) mert az nagyon szétfő a végére. Tehát, beletesszük a répát, sütőtököt, hagymát, lótuszt, bojtorjánt, jégcsapretket, kukoricát, káposztát... vagy ezekből párat ízlés szerint, nagyobb darabokra vágva, majd visszahelyezzük a kukta fedelét és főzzük még 20 percig, majd ízesítjük árpa és édesmisoval (arány 2:1). Díszítésként pórét, petruszöldet vagy újhagymát használjunk. Mellé készíthetünk még wokban hirtelensült leveleszöldeket is, ha kívánjuk.
Árpa helyett ki lehet próbálni rizs-hatomugival, vagy csak hatomugival. Az árpa, a gomba és a jégcsapretek és nagyon jól tisztít, a répa, tök, hagyma édes, emelett erősít és relaxál. Én ma ezt a kombinációt készítettem...mind elfogyott. :-)