Biotúra Makromódra

A blog az endometriózisról szól, saját tapasztalatok alapján íródik, érzésekről, kihívásokról, kudarcokról és győzelmekről! Hogy együtt, könnyebb legyen!

Friss topikok

  • bioCsili: Szia, bocsi már régen nem voltam fent. :-( 6 hónapot voltam kint, tanultam és dolgoztam is. A holl... (2013.09.09. 18:18) Mozgalmas péntek - az élet nem áll meg..sőt
  • szél-víz: Michio egyébként 1926-ban született, azaz jelenleg 86 éves. Köszönet az előadásért, jó látni, hall... (2013.01.07. 03:57) Michio Kushi 2012-es előadása
  • bioCsili: Ő is ember, mi sem bizonyítja jobban, minthogy saját maga is keresztül ment komoly megpróbáltatáso... (2012.12.17. 19:59) Már számolom a napokat..
  • bioCsili: Köszönöm! Remélem egyre szélesebb körben ismertté válik a makrobiotika és egyre nő majd azok száma... (2012.12.17. 19:57) Változások - 2009-2012
  • scrts: Az endometriosis pszichoszomatikus hátterének jelentős szakirodalma van, ennek elég jó összefoglal... (2012.10.15. 14:49) Az endo lelki okai

Linkblog

Ideális konyha és a főzés lépései

2011.12.11. 09:43 bioCsili

Az ideális konyhában az alábbi elrendezés figyelhető meg:

Tűzhely, vágófelület (60-90 cm hosszú), mosogatórész. Így tud az energia szabadon áramolni a konyhánkban. A fontos tényezők még: fény, levegő, hangok. Ki tud dolgozni egy fénytelen, levegőtlen, vagy hangos utca vagy egyébzajtól teli konyhában?

A főzés 7 lépése:

Rendrakás: mindig úgy kezdjünk neki főzni, hogy rend van a konyhánkban (persze, hogy rend van hiszen úgy hagytuk előző este), minden a helyén.

Tervezés: menü tervezés: Mit szeretnénk az asztalra tenni, figyelembe véve a résztvevők igényeit.

Tervezés II: Mennyiség és szervírozás: fontos átgondolni hány főre főzünk, mekkora mennyiséggel kell számolnunk.

Vásárlás: piac, biobolt...

Konyhai előkészítés - főzés - eltakarítás: miközben főzünk, folyamatosan mosogassunk és pakoljunk is el közben, hogy a végén ne maradjon egy edényekkel teli mosogató és kupis konyha.

Felszolgálás-bemutatás: szép tálakban, gusztusosan tegyük az asztalra az ételeket, hogy mindenki azonnal megkívánja. Fontos a díszítés, a színek kombinációja és a szép elrendezés. Bemutatjuk a fogásokat egyesével.

Végül hálát adunk a sok finom és tápláló ételért, mely az asztalunkra kerül és elfogyaszthatjuk és élvezzük az ételeket! Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://makrobio.blog.hu/api/trackback/id/tr883455207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása