Az ideális konyhában az alábbi elrendezés figyelhető meg:
Tűzhely, vágófelület (60-90 cm hosszú), mosogatórész. Így tud az energia szabadon áramolni a konyhánkban. A fontos tényezők még: fény, levegő, hangok. Ki tud dolgozni egy fénytelen, levegőtlen, vagy hangos utca vagy egyébzajtól teli konyhában?
A főzés 7 lépése:
Rendrakás: mindig úgy kezdjünk neki főzni, hogy rend van a konyhánkban (persze, hogy rend van hiszen úgy hagytuk előző este), minden a helyén.
Tervezés: menü tervezés: Mit szeretnénk az asztalra tenni, figyelembe véve a résztvevők igényeit.
Tervezés II: Mennyiség és szervírozás: fontos átgondolni hány főre főzünk, mekkora mennyiséggel kell számolnunk.
Vásárlás: piac, biobolt...
Konyhai előkészítés - főzés - eltakarítás: miközben főzünk, folyamatosan mosogassunk és pakoljunk is el közben, hogy a végén ne maradjon egy edényekkel teli mosogató és kupis konyha.
Felszolgálás-bemutatás: szép tálakban, gusztusosan tegyük az asztalra az ételeket, hogy mindenki azonnal megkívánja. Fontos a díszítés, a színek kombinációja és a szép elrendezés. Bemutatjuk a fogásokat egyesével.
Végül hálát adunk a sok finom és tápláló ételért, mely az asztalunkra kerül és elfogyaszthatjuk és élvezzük az ételeket! Jó étvágyat!