Ma készítettem rizspudingot lekvárral, azuki desszertet, sushit, ohagit és szendvicseket, de az egyik legfinomabb mégis a körtés muffinom lett. :-) Íme a recept:
550 g fehér tönkölybúza liszt
1 kiskanál fahéj
1 kiskanál vanília
16 g sütőpor
100 g mazsola (beáztatva)
csipet só
1 csomag Terrasana amazake
250 ml soya tejszín (rizstejszín, zabtejszín, hogy krémes puha legyen a tészta)
50 ml hidegen sajtolt napraforgó olaj
250 ml juharszirup
2 Körte kockára vágva, meghámozva
Mindenekelőtt beáztatjuk a mazsolát, hogy puha legyen, mire bele kell keverni. (ha elfelejtük sincs baj, tegyük fel főzni 5 percig) Először összekeverjük a száraz alapanyagokat, majd a nedveseket, és a felaprított körtét a végén finoman belekeverjük a mazsolával együtt. Papírt helyezünk a muffinformákba és jól megtöltjük a tésztával, úgy, hogy kicsorogjon szinte a mélyedésből. (Így lesznek szép nagyok a muffinok)
20-25 percig 180 fokon sütjük, majd pálcával megszúrjuk hogy mindenhol megsült-e a tészta.
Természetesen ez nem a gyógyítós körtés muffin, így mindenki egészségi állapotának megfelelően belátása szerint fogyassza/módósítsa!