Hozzávalók:
- 500 g blansolt tofu
- 500 g szója vagy zabtejszín vagy rizstejszín
- 1 zacskó Terrasana amazake
- 20 g (yannoh) gabonakávé
- 600 g aszalt sárgabarack (ezt még leellenőrzöm holnap)
- kávéskanál só
- kevés rizsszirup (ha nem elég édes)
- fél kiskanál vaníliapor
- Chruncie vagy keksz a tetejére
A tofut megblansolom. Az aszalt sárgabarackot kis vízben felteszem kuktába főni, majd ahogy nyomás alá kerül leveszem a tűzről, megvárom míg elmegy a nyomás, kinyitom és a kávéval összeturmixolom. Az amazakét kicsi vízzel és a tejszínekkel a sóval, vaníliával összekeverem egy lábosba és felteszem rottyanni egyet. Ha nem elég édes, teszek hozzá rizsszirupot is. Majd a tofuval együtt összemixelem botmixerrel vagy konyhai keverőgéppel, jó krémesre. Ezt a masszát hozzákeverem a már botmixerrel összeturmixolt aszalt sárgabarackos-kávés masszával és kis tálkákba helyezem. Tálaláshoz a tetejére kekszet vagy valami ropogós édeset teszek.
Ez az adag kb 12 közepes tálkának felel meg. Nagyon finom és egyszerűen, viszonylag gyorsan elkészíthető.