Soha nem próbáltam még kuzut tenni a miso levesbe...hát, ezentúl fogok! :-)
Wieke, Adelbert felesége tartotta ma a főzőbemutatót, melyen egy egyszerű miso levest készített (többek között), kombuval, lótusszal és répával, melyhez hozzátett néhány evőkanál kuzut, majd a misot és a végén egy friss, hollandiában is kapható algát tett díszítésnek, amely ropogós, nagyon sós (nekem) de nagyon finom kiegészítője lett az ételnek újhagyma vagy petrus helyett.
A kuzutól a miso leves kicsit krémes lesz, talán azokkal is könnyebb elfogadtatni akik most kezdenek így enni, mert valahogy selymesebb lesz tőle. A kuzut azért használtuk, mert az órán arról tanultunk hogy különféle bélbetegségek esetén, (illetve asztma, allergia, stb amik szintén a belek gyengesége miatt alakulnak ki, ami pedig a túlzott extrém tejtermék, cukor minden formája (gyümölcs is) és trópusi gyümölcsök miatt van) milyen gyógyhatású kiegészítőket használhatunk, hogy az egészségünket visszaállítsuk, segítsük a szervezetünket a regenerálódásban.
Ha kuzut tesztek az ételben tovább megtartja a meleget. Azon kívűl a belek elsődleges gyógyítója. Ha tél van és melegíteni kell akkor úgy hat ránk, ha nyár van és hűsíteni szeretnénk, akkor úgy. A gyerekeknek természetesen keverhetünk rizsszirupot is a kuzuba, hogy könnyebben megigyák (betegség esetén) de magunknak nem feltétlen muszáj, sőt. :-)