Biotúra Makromódra

A blog az endometriózisról szól, saját tapasztalatok alapján íródik, érzésekről, kihívásokról, kudarcokról és győzelmekről! Hogy együtt, könnyebb legyen!

Friss topikok

  • bioCsili: Szia, bocsi már régen nem voltam fent. :-( 6 hónapot voltam kint, tanultam és dolgoztam is. A holl... (2013.09.09. 18:18) Mozgalmas péntek - az élet nem áll meg..sőt
  • szél-víz: Michio egyébként 1926-ban született, azaz jelenleg 86 éves. Köszönet az előadásért, jó látni, hall... (2013.01.07. 03:57) Michio Kushi 2012-es előadása
  • bioCsili: Ő is ember, mi sem bizonyítja jobban, minthogy saját maga is keresztül ment komoly megpróbáltatáso... (2012.12.17. 19:59) Már számolom a napokat..
  • bioCsili: Köszönöm! Remélem egyre szélesebb körben ismertté válik a makrobiotika és egyre nő majd azok száma... (2012.12.17. 19:57) Változások - 2009-2012
  • scrts: Az endometriosis pszichoszomatikus hátterének jelentős szakirodalma van, ennek elég jó összefoglal... (2012.10.15. 14:49) Az endo lelki okai

Linkblog

Kuzu a miso levesben

2012.02.06. 23:03 bioCsili

Soha nem próbáltam még kuzut tenni a miso levesbe...hát, ezentúl fogok! :-)

Wieke, Adelbert felesége tartotta ma a főzőbemutatót, melyen egy egyszerű miso levest készített (többek között), kombuval, lótusszal és répával, melyhez hozzátett néhány evőkanál kuzut, majd a misot és a végén egy friss, hollandiában is kapható algát tett díszítésnek, amely ropogós, nagyon sós (nekem) de nagyon finom kiegészítője lett az ételnek újhagyma vagy petrus helyett.

A kuzutól a miso leves kicsit krémes lesz, talán azokkal is könnyebb elfogadtatni akik most kezdenek így enni, mert valahogy selymesebb lesz tőle. A kuzut azért használtuk, mert az órán arról tanultunk hogy különféle bélbetegségek esetén, (illetve asztma, allergia, stb amik szintén a belek gyengesége miatt alakulnak ki, ami pedig a túlzott extrém tejtermék, cukor minden formája (gyümölcs is) és trópusi gyümölcsök miatt van) milyen gyógyhatású kiegészítőket használhatunk, hogy az egészségünket visszaállítsuk, segítsük a szervezetünket a regenerálódásban.

Ha kuzut tesztek az ételben tovább megtartja a meleget. Azon kívűl a belek elsődleges gyógyítója. Ha tél van és melegíteni kell akkor úgy hat ránk, ha nyár van és hűsíteni szeretnénk, akkor úgy. A gyerekeknek természetesen keverhetünk rizsszirupot is a kuzuba, hogy könnyebben megigyák (betegség esetén) de magunknak nem feltétlen muszáj, sőt. :-)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://makrobio.blog.hu/api/trackback/id/tr124073336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása