Biotúra Makromódra

A blog az endometriózisról szól, saját tapasztalatok alapján íródik, érzésekről, kihívásokról, kudarcokról és győzelmekről! Hogy együtt, könnyebb legyen!

Friss topikok

  • bioCsili: Szia, bocsi már régen nem voltam fent. :-( 6 hónapot voltam kint, tanultam és dolgoztam is. A holl... (2013.09.09. 18:18) Mozgalmas péntek - az élet nem áll meg..sőt
  • szél-víz: Michio egyébként 1926-ban született, azaz jelenleg 86 éves. Köszönet az előadásért, jó látni, hall... (2013.01.07. 03:57) Michio Kushi 2012-es előadása
  • bioCsili: Ő is ember, mi sem bizonyítja jobban, minthogy saját maga is keresztül ment komoly megpróbáltatáso... (2012.12.17. 19:59) Már számolom a napokat..
  • bioCsili: Köszönöm! Remélem egyre szélesebb körben ismertté válik a makrobiotika és egyre nő majd azok száma... (2012.12.17. 19:57) Változások - 2009-2012
  • scrts: Az endometriosis pszichoszomatikus hátterének jelentős szakirodalma van, ennek elég jó összefoglal... (2012.10.15. 14:49) Az endo lelki okai

Linkblog

Tofu készítés - előzetes

2012.02.13. 22:55 bioCsili

Az elmúlt napjaim igen hosszúra sikeredtek. A holland tanfolyam este 10-kor fejeződik be, plusz a Level 3 keretén belül is voltak esték, amikor 9-10 után végeztünk, mert még vacsora után megnézhettük hogyan kell tempeht, tofut készíteni otthon, házilag! 

Én csak a tofuson vettem részt most, mert a másik nap holland órám volt, de el kell hogy mondjam, egy boszorkánykonyha :-). Nagyon tetszik! Készítettem képeket a folyamatról, melyet később megosztok majd itt, a leírást viszont sajnos csak nagyvonalakban tudom megosztani, mert pontosan csak akkor fogom tudni ha gyakoroltam vagy ezerszer. :-) Kívűlről viszonylag egyszerűnek tűnik, de ahogy elképzelem magam a konyha közepén egy halom lábossal, kellékkel, mérőedényekkel kötényben, a kezeim tele és azt nézem, a jegyzeteimbe, hogy most mi következik...nem túl életszerű az én esetemben. :-) 

Meg is kértem Rob-ot, a kedvenc tanárnőm Karin férjét, hogyha legközelebb csinál otthon (tempeht, nattot és tofut is szokott otthon készíteni) akkor szoljon és elmegyek hozzájuk hadd segítsek neki, mert szerintem csak úgy lehet ezt megtanulni, ha legalább az elején ott van valaki aki ért hozzá, illetve adott a lehetőség, hogy csináljam. A Deshimában gyakorlásra nincs lehetőség, itthon pedig nincs meg minden eszköz. :-) (kifogások, kifogások) 

A lényeg, hogy kb 2 óra alatt elkészíthetjük magunknak a házi tofut, amiben garantáltan egészségre káros anyag nincsen, a legtermészetesebb összetevőket használjuk és pontosa tudjuk mi van benne. Közben megkóstolkhatjuk a szójatejet is, ami a "gyártás" során készül (és amiről tudni kell hogy keleten ezer éve készítenek tofut, de sosem isszák meg a levét) és kísérletezhetünk hogy mennyire szeretnénk lágyra vagy keményre készíteni a tofut. 

Másnap megkóstoltuk mindkettőt a tempeht és a tofut is elhasználta Patrick a vacsora főzésekor. Hát, mondanom sem kell (bár tudtuk hogy a miénk) nagyon finom lett mindkettő. A tempeh még fermentálódhatott volna egy kicsit a termosztátban, de a tofu nagyon puha, selymes és omlós lett!

A bejegyzés trackback címe:

https://makrobio.blog.hu/api/trackback/id/tr334102835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása