Ma reggel én készítem a reggelit teljesen egyedül.
Életem második főzése a konyhán, és máris egyedül főzök. :-) Maya az ebédet csinálja, szóval ott lesz a konyhán velem, ha bármi történne.
A menü a következő:
Rizs-édesrizs gesztenyével
Hirtelen vizen sautéé, pirított pak choi mirinnel
Préselt pointted cabbage (ezt még mindig nem tudom hogy hívják magyarul-csúcsos káposzta), piros retekkel, gyömbér pickle-el, uborkával
Tamari - hagyma pickle
Pirított tökmag
Jaj és a leves:
Miso leves sütőtökkel és jégcsapretekkel gyufaszálra vágva, wakaméval és gombával
Izgulok ám nagyon! Remélem minden jól fog sikerülni!
Szerencsémre, csak 10 főre kell készíteni az ételt, de ez is több mint amihez szokva vagyok. Nem egyszerű ám, nagyobb mennyiségben főzni, jól át kell gondolni és kiszámolni előtte mennyi gabona, mennyi víz stb, hiszen nem fél csésze, vagy egy csésze az amit az ember használ, úgy mint otthon 1-2 fő-re egy étkezéshez. :-)
Drukkoljatok! :-)