A tanfolyam utolsó reggelén improvizálnom kellett, mert Horriah több rizst főzött előző este, hogy maradjon a ma reggeli kásához. Így az árpaleves ötletem kútba veszett, hisz nem akartam kidobni egy jó adag rizst.
Végül a zabkása mellett döntöttem, aszalt sárgabarackkal majd ehhez kevertem hozzá az előző napról megmaradt rizst, és így készítettem kását csipet sóval. Mellé wokban hirtelen pirított káposztát és borsót készítettem pici sóval és mirinnel, illetve reszelt répa-alma-savanyúkáposzta salátát és jégcsapretek-répa sósvizes savanyúságot. A leves sem maradhatott el, így bojtorján-répa-jégcsapretek, póré kombinációt készítettem gombával és wakaméval, rizs-édesmiso keverékkel.
Meggőzöltem még a tegnapi kenyeret és kitettem lekvárokat, dió-mandula-mogyorókrémeket is. Mégis csak vasárnap van?! :-)
Imádták!