Hozzávalók (4 főre)
1/2 cs rizs
1/2 cs édesrizs
10 szem szárított gesztenye
csipet só
reszelt citromhéj
4 szem aszalt sárgabarack
10 szem aszalt vörösáfonya
1 ek mandulakrém
Gesztenyekrém
1 csomag fagyasztott cukromentes gesztenyemassza
1/2 cs rizstej
1 szórás fahéj
2 ek rizsszirup
kuzu
csipet só
víz
Friss áfonya.
A rizst az édesrizzsel a szárított gesztenyével, az aszalványokkal és csipet sóval kuktában puhára főzzük 2.5-szeres vízzel 40 perc alatt. A gesztenyemasszát feltesszük főni rizstejben csipet sóval, fahéjal, hozzáadjuk a rizsszirupot majd mikor felolvadt, a kuzut feloldjuk egy evőkanálnyi hideg vízben, majd besűrítjük vele a gesztenyekrémet. A rizshez forrón hozzákeverjük a friss áfonyát és a mandulakrémet, belereszeljük a citrom héját majd egy tálkába helyezzük, rá a forró gesztenyekrémet a tetejét megszórhatjuk még fahéjal és szárított almaszirommal díszítjük.
Szép hétvégét!