Csutortokon es penteken delelott otthon voltunk, aludtunk, pihentunk, nem csinaltunk semmi kulonoset. A reggelik szinte teljesen kimaradtak, mert a kesoi lefekves es az esti finom etelek utan egyalatalan nem kivantuk. Nem voltunk ehesek. Igy 1-2 fele ettunk eloszor, utana pedig csak este. Kozben egy-egy falat focacca, vagy valamilyen helyi pizza szeru kenyerke, amibol most egy idore megint eleget ettem. :-)
Tegnap DolceAqua es Soldano varoskakat latogattuk meg delutan Lindaval es a barataival. Mindket hely varazslatos. Kicsiny utcacskak, helyi boros pincek, ahol isteni finom bort kostoltunk. Nem sokat ittak a sracok, a ket napban egy voros es egy feher bort kostoltam, de mindketto 14%-os volt legalabb, ugyhogy meg kellett allapitanom, az olaszok az eros borokat kedvelik. :-) persze ez igy biztos nem igaz...
Este elmentunk Linda baratjaekhoz, akiknek Bed and Breakfast-juk van Ospedaletti varoskaban a hegyen fent, ahonnan csodalatos kilatas nyilik a tengerre, plusz a ket kis apartman ugy van kialakitva, hogy az ember a meseben sem kivanna jobbat, annyira hangulatos, harmonikus kis cuki romantika feszek. Ha lesz naszutunk, biztosan ide jonnek....
Nezzetek meg itt:
www.cadepria.ospedaletti.it
Este a finom tesztankat itt fogyasztottuk el, amit Gilda a haz asszonya keszitett kamutbol, spenottal, (zold szinu volt) es ahhoz egy zoldseges szoszt talalt. Megneztunk meg egy filmet es kb 1-re ertunk haza.
Ahogy beszelgettunk, kiderult hogy itt olaszorszagban egyre eltejredtebb a glutenerzekenyseg, es erre ok kamutbol keszitenek minden liszteset mert ez nem allergizal. Jo lenne egy glutenerzekeny ha otthon kiprobalna, csak nalunk eleg keves kamutos dolgot lehet kapni. Ez is egy fajta buza-fele, de megsem buza-buza.
Ettem oliva patet, megkostoltam a paradicsomos patet, es a focacciakat is. Isteni az olasz konyha!