Biotúra Makromódra

A blog az endometriózisról szól, saját tapasztalatok alapján íródik, érzésekről, kihívásokról, kudarcokról és győzelmekről! Hogy együtt, könnyebb legyen!

Friss topikok

  • bioCsili: Szia, bocsi már régen nem voltam fent. :-( 6 hónapot voltam kint, tanultam és dolgoztam is. A holl... (2013.09.09. 18:18) Mozgalmas péntek - az élet nem áll meg..sőt
  • szél-víz: Michio egyébként 1926-ban született, azaz jelenleg 86 éves. Köszönet az előadásért, jó látni, hall... (2013.01.07. 03:57) Michio Kushi 2012-es előadása
  • bioCsili: Ő is ember, mi sem bizonyítja jobban, minthogy saját maga is keresztül ment komoly megpróbáltatáso... (2012.12.17. 19:59) Már számolom a napokat..
  • bioCsili: Köszönöm! Remélem egyre szélesebb körben ismertté válik a makrobiotika és egyre nő majd azok száma... (2012.12.17. 19:57) Változások - 2009-2012
  • scrts: Az endometriosis pszichoszomatikus hátterének jelentős szakirodalma van, ennek elég jó összefoglal... (2012.10.15. 14:49) Az endo lelki okai

Linkblog

Dolceaqua e Soldano

2012.09.15. 02:21 bioCsili

Csutortokon es penteken delelott otthon voltunk, aludtunk, pihentunk, nem csinaltunk semmi kulonoset. A reggelik szinte teljesen kimaradtak, mert a kesoi lefekves es az esti finom etelek utan egyalatalan nem kivantuk. Nem voltunk ehesek. Igy 1-2 fele ettunk eloszor, utana pedig csak este. Kozben egy-egy falat focacca, vagy valamilyen helyi pizza szeru kenyerke, amibol most egy idore megint eleget ettem. :-)

Tegnap DolceAqua es Soldano varoskakat latogattuk meg delutan Lindaval es a barataival. Mindket hely varazslatos. Kicsiny utcacskak, helyi boros pincek, ahol isteni finom bort kostoltunk. Nem sokat ittak a sracok, a ket napban egy voros es egy feher bort kostoltam, de mindketto 14%-os volt legalabb, ugyhogy meg kellett allapitanom, az olaszok az eros borokat kedvelik. :-) persze ez igy biztos nem igaz...

Este elmentunk Linda baratjaekhoz, akiknek Bed and Breakfast-juk van Ospedaletti varoskaban a hegyen fent, ahonnan csodalatos kilatas nyilik a tengerre, plusz a ket kis apartman ugy van kialakitva, hogy az ember a meseben sem kivanna jobbat, annyira hangulatos, harmonikus kis cuki romantika feszek. Ha lesz naszutunk, biztosan ide jonnek....

Nezzetek meg itt:
www.cadepria.ospedaletti.it

Este a finom tesztankat itt fogyasztottuk el, amit Gilda a haz asszonya keszitett kamutbol, spenottal, (zold szinu volt) es ahhoz egy zoldseges szoszt talalt. Megneztunk meg egy filmet es kb 1-re ertunk haza.

Ahogy beszelgettunk, kiderult hogy itt olaszorszagban egyre eltejredtebb a glutenerzekenyseg, es erre ok kamutbol keszitenek minden liszteset mert ez nem allergizal. Jo lenne egy glutenerzekeny ha otthon kiprobalna, csak nalunk eleg keves kamutos dolgot lehet kapni. Ez is egy fajta buza-fele, de megsem buza-buza.

Ettem oliva patet, megkostoltam a paradicsomos patet, es a focacciakat is. Isteni az olasz konyha!

A bejegyzés trackback címe:

https://makrobio.blog.hu/api/trackback/id/tr844778175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása