Sült tök illat terjeng a lakásban, a kinti esős idővel szemben bent meleg, finom illat és forró kukicha tea várja a kis tanulóimat.
Ma este általánosságban beszélgetünk a makrobiotikáról, kinek mit jelent ez a szó. Mit jelent az egészség, a betegség és mivel küzdöttek leggyakrabban ebben az évben.
Megnézzük az alapvető jin-jang jellemzőket és mélyebben belemegyünk az ételek, zöldségek és a környezetünk jin-jang besorolásába.
Készítünk egy tiszító italt, majd egy gomashio-t is. Tüzetesen átvizsgáljuk az ideális és a modern étkezési piramist, megnyugtatásul azoknak akik úgy gondolják hogy a makrósok csak magokat esznek. :-)
Azok akik ma eljönnek, megtudhatják mennyire változatosan étkezünk és milyen határtalanul nagy a skála a makrobiotikában. Hogy csak barnarizs-e? Nem hinném...