Biotúra Makromódra

A blog az endometriózisról szól, saját tapasztalatok alapján íródik, érzésekről, kihívásokról, kudarcokról és győzelmekről! Hogy együtt, könnyebb legyen!

Friss topikok

  • bioCsili: Szia, bocsi már régen nem voltam fent. :-( 6 hónapot voltam kint, tanultam és dolgoztam is. A holl... (2013.09.09. 18:18) Mozgalmas péntek - az élet nem áll meg..sőt
  • szél-víz: Michio egyébként 1926-ban született, azaz jelenleg 86 éves. Köszönet az előadásért, jó látni, hall... (2013.01.07. 03:57) Michio Kushi 2012-es előadása
  • bioCsili: Ő is ember, mi sem bizonyítja jobban, minthogy saját maga is keresztül ment komoly megpróbáltatáso... (2012.12.17. 19:59) Már számolom a napokat..
  • bioCsili: Köszönöm! Remélem egyre szélesebb körben ismertté válik a makrobiotika és egyre nő majd azok száma... (2012.12.17. 19:57) Változások - 2009-2012
  • scrts: Az endometriosis pszichoszomatikus hátterének jelentős szakirodalma van, ennek elég jó összefoglal... (2012.10.15. 14:49) Az endo lelki okai

Linkblog

Változások - 2009-2012

2012.11.19. 13:03 bioCsili

Az ember hajlamos a türelmetlenségre. Én biztosan. Mindent de rögtön, azonnal! Pedig ha élvezném az odavezető utat és nem azzal foglalkozék, hogy mikor leszek már "ott", biztosan mégszebb lenne mint amilyen amúgy. 

3 évvel ezelőtt amikor elkezdtem a makrobiotikát, nem gondoltam volna, hogy ekkora szerelem lesz belőle. Egy szükséges rossz volt, ami segíthet abban, hogy csökkenjen a folyamatos véget nem érő fájdalmam, a tüneteim és nagyjából ennyi. Több célom nem volt vele, minthogy jobban legyek. 

A jobban létet szerencsére hamar megéreztem, így gondolkodás nélkül folytattam tovább és mentem az utamon, amit nem tudtam hova vezet majd....

A változások nemcsak a testemben, de körülöttem is elkezdődtek. Szépen lassan az érdeklődési köröm megváltozott és minél többet akartam tudni a háttérről a mozgatórugóról ami miatt ez az életmód annyira működik! Nálam biztosan. Nem így terveztem! Nem tudtam, hogy fog alakulni, mit hoz a jövő. 

Hamarosan azon vettem észre magam, hogy amerikába tartok a Kushi Intézetbe tanulni. Majd itthon a tanultakat az életben használni és tapasztalni. Majd a KLM holland légitársaság járatán ültem, igyekeztem az Európai Kushi Intézetbe töltődni és tapasztalatokat szerezni. Ahogy betettem a lábam éreztem, hogy ide még vissza fogok jönni. Szerettem volna már akkor maradni és dolgozni, tanulni, de még nem volt itt az ideje. Pár hónappal később felmondtam a munkahelyemen és kiutaztam fél évet Amszterdamba...

Minden álmom valóra vált, amióta változtattam. Egyik a másik után. Korábban álmaim sem voltak...tanácstalan, határozatlan és álomtalan voltam. Irányt kaptam, ami elvezet a boldogsághoz. Minden téren és minden tekintetben. 

Makro biosz -  hosszú boldog élet - Ezek az ókori görögök tudták miről beszélnek....tudták, hogyan kell élni. Ez az ősi tudás, anyáról lányra, apáról fiúra szállt, mégsem jutott el hozzánk...Hogy lehet, hogy közben eltűnt, elveszett?! 

Boldog szeretnél lenni?! Kezdd magaddal! Légy egyedül boldog! Találd meg azt amit szeretsz és menj utána, tanuld meg, ragadd meg! A "többi" (boldogság), pedig jön magától. Légy türelmes, hallgass a belső hangokra, figyelj a környezetre, nyisd ki a szemed. Nem az a boldog, akinek mindene megvan, hanem az, aki boldog attól amilye van!

Boldogságra fel! :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://makrobio.blog.hu/api/trackback/id/tr314914474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szél-víz · http://valosagtura.blog.hu 2012.12.14. 23:39:51

Nagyon szép, amit összehoztál. A magyar makrobiotikus közösségekkel mi a tapasztalatod?

bioCsili 2012.12.17. 19:57:04

Köszönöm! Remélem egyre szélesebb körben ismertté válik a makrobiotika és egyre nő majd azok száma, akik tudatosan fognak élni és kíváncsian állnak az addig ismeretlen elé, nem pedig elutasítóan.
A mi kis közösségünk szépen gyarapodik, aminek nagyon örülök! :-)
süti beállítások módosítása